
Ruské čajové pečivo
Chcela som toho roku upiecť niečo nové na Vianoce, až som našla starodávny receptík ešte z knižočky...

Cviklový šalát
Tento šalát z cvikly mi moc chutí, či už ako príloha alebo s pečivom na olovrant. Mám...

Pečené pliecko
Nepamätám sa odkiaľ to mam, ale chytila ma kombinácia mäsa a ovocia, je super.

Topinamburová polievka
Topinambur je ešte stále pomerne neznáma rastlina, pritom je zaujímavá svojou chuťou a vlastnosťami. Topinambur...

Bravčový lalok
Bravčový lalok varíme s cesnakom, soľou a korením asi 30 minút. Po uvarení namarinujeme zmesou...

Polárna zmrzlinová roláda
Pre všetkých maškrtníkov a milovníkov sladkého počas horúcich letných dní :-) A návšteva neodolá :-))) Jednoducho mňam......

Sviečková na smotane
Po viacerích pokusoch a receptoch som ostal pri veľmi jednoduchom a chuťovo výbornom recepte ktorý pochádza z...

Kuracie mäso s karí korením
Jarnú cibuľku olúpeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo prúžky...

Hrnčekový čučoriedkový koláč
Vyšľaháme vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridávame mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a...

Kura pečené obalené v hline (fotorecept )
@jerica So synom sme spravili perfektné papaníčko, kuriatko osolené, naplnené bylinkami, papričkou, obalené plátkami ...

Hlivový paprikáš
Hliva je unikátna na regeneráciu a podporu imunitného systému. Nakoľko ju všeobecne konzumujeme minimálne, dávam...

Sladké škoricové briošky
Máme radi škoricové sladké kysnuté cesto, spravila som briošky, veľmi chutné, nie je ťažké...

Fasolakia - zelené fazuľky po grécky
Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom...

Moravský vrabec s jabĺčkovou kapustou a knedľou
Mäso nakrájame na kocky, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, rascu, osolíme a okoreníme...

Koláč Umm Ali
Tento recept ma naučil robiť môj manžel. Je z egyptskej kuchyne a on ho strašne ma...

Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou
Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...

Mont Blanc
Tento dezert pre milovníkov gaštanového pyré pochádza z Talianska. Veľmi obľúbený je aj napríklad v Japonsku,...

Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom
Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože...

Nohutlu Mercimek Çorbası
Polievok, ktoré zahrejú a zároveň zasýtia nie je v týchto dňoch nikdy dosť. Tu je...

Rýchle cestoviny
Dnes som nemala čas na veľké varenie, tak som urobila rýchle cestoviny...

Horárkina polievka
Mäso zo sliepky vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a privedieme do varu. Pridáme očistený pokrájaný zeler,...

Čerešňovy džem
Tento rok máme dosť čerešní a tak som uvarila perfektný džem, ktorý zvládne aj začiatočník.

Zapekaný špenát so zemiakmi
Prepláchnuté špenátové listy sparíme asi 4 minúty v hrnci alebo sitku. Nasypeme do misky, trocha...