Bravčové pečené na kapuste so žemľovou cibuľkovo– pažítkovou knedľou
Bravčové mäso osolíme, okoreníme, posypeme rascou, dáme do pekáča, potrieme cesnakom a posypeme...
Adventný veniec - jemný perník
Začína advent, tak som tentoraz urobila perníkový adventný veniec. Je to moja prvotina.
Balkánske čufty podľa Nikitu Slováka
Známy slovenský režisér a libretista Nikita Slovák pripravil pre nás jedlo plné chutí.
Čokoládovo-marcipánový koláč
Marcipán si na podložke vymiesime s práškovým cukrom a vyváľame kruh o veľkosti tortovej formy. Nad...
Tvaroháčik - zdravý a rýchly koláčik
V Grécku nepredávajú tvaroh, len jeden druh syra z ovčieho alebo kozieho mlieka, ktorý sa...
Šalát z červenej kapusty
Očistenú červenú kapustu nakrájame na rezance, vložíme do sklenej misy, posolíme a necháme 20–30 minút...
Údené karé obalené v lieskových orieškoch
Údené mäso umyjeme a dáme variť asi 10-15 minút do vriacej vody do tlakového hrnca. Potom...
Paštéta
Mäso pomelieme 2–krát po sebe najemno. Zmiešame s pečienkou rozmixovanou spolu so soľou, dochutíme a...
Banánový smoothie
Ovsene vločky dame na chvilu napučat do mlieka aby zmäkli a potom všetko spolu vyšlahame ponorným mixerom....
Morčací guláš s hubami
Recept mám od kamarátky. Robievame si ho často , lebo nám veľmi chutí.
Kuracie štvrte v rímskom hrnci
Mal som kopu inej roboty tak som sa rozhodol upiecť kuracie štvrte v Rímskom hrnci nech sa...
Zeleninové dolky
Tento recept mam od mojej mamy, ktora tu uz s nami nieje ale vždy si na...
Kurací srnčí chrbát
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a vyklepeme. Nakrájame na rezne. Osolíme, okoreníme, ochutíme...
Jablkový koláč s medom a orieškami
Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajíčka izbovej teploty a...
Zapečený baklažán so zemiakovým ratatouille
Recept sa zrodil z motivácie využiť suroviny, ktoré boli doma a pomaly sa kazili. Celkom...
Pšenično-ražné žemle
Chcela som upiecť také drsnejšie pečivo, ktoré vonia vidiekom. Rozhodla som sa pre pšenično-ražné žemle....
Rizoto zo zajaca
Niekedy dávno, keď boli deti malé a chovalo sa veľa zajacov, vznikol tento recept...
Zelená fazuľka s paradajkami
Táto veľmi ľahká a chutná príloha, ktorá obohatí a spestrý náš stôl či už na obed, alebo...
Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne
Keď je u nás Sviatok troch kráľov, vo Francúzsku je Sainte Epiphanie a deti dostávajú sladkosti...
Rožkové špízy
Jednoduchá pochúťka pre malých i veľkých, podľa výberu ingrediencií. My ich robíme takto...
Rajčatový základ
Velmi jednoduchý a rychlý základ z rajčat. Čas a úroda tlačí a tak jednoduše. Ovšem...
Plnené zemiaky so šunkovo-syrovou plnkou
Dnes na obed to boli zemiaky, ktoré boli plnené.
Bylinkový roastbeef so šťavou s červeným vínom
Toto jedlo je u nás tradičným jedlom sviatkov a mimoriadnych príležitostí v našej rodine už štvrtú...
Konfitovaná srnčia sviečková
Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept...
Mušle z Madridu ( fotorecept )
Nápad urobiť si mušle vznikol spontánne pri pivkovej debate na výlete v Madride:) Špeciálne ďakujem patrí Ivanke...
Jablková detská výživa pre moju sestričku
Skúšala som improvizovať a vytvoriť niečo ako ľahký dezert na spestrenie večere. Po ochutnaní som zistila,...
Šalát z ovčieho syra alebo akéhokoľvek Vášho obľúbeného syra
S čerstvým pečivkom nemá chybu...
Oškvarkové pagáče
Pagáče nikdy nesklamú ako pohostenie na rodinných oslavách či pri iných príležitostiach. Dajú sa upiecť na...