Zapečený baklažán so zemiakovým ratatouille
Recept sa zrodil z motivácie využiť suroviny, ktoré boli doma a pomaly sa kazili. Celkom...
Tvaroháčik - zdravý a rýchly koláčik
V Grécku nepredávajú tvaroh, len jeden druh syra z ovčieho alebo kozieho mlieka, ktorý sa...
Bezlepkový jemný závin
Jemný závin z bezlepkového cesta, štruktúrou podobný lístkovému cestu.
Banánový smoothie
Ovsene vločky dame na chvilu napučat do mlieka aby zmäkli a potom všetko spolu vyšlahame ponorným mixerom....
Paštéta
Mäso pomelieme 2–krát po sebe najemno. Zmiešame s pečienkou rozmixovanou spolu so soľou, dochutíme a...
Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne
Keď je u nás Sviatok troch kráľov, vo Francúzsku je Sainte Epiphanie a deti dostávajú sladkosti...
Bylinkový roastbeef so šťavou s červeným vínom
Toto jedlo je u nás tradičným jedlom sviatkov a mimoriadnych príležitostí v našej rodine už štvrtú...
Jablková detská výživa pre moju sestričku
Skúšala som improvizovať a vytvoriť niečo ako ľahký dezert na spestrenie večere. Po ochutnaní som zistila,...
Zemiakové pirohy s cesnakovou omáčkou
Zemiakové pirohy (zemiaková vojna. :) plnené s kapustou je fantastický recept mojej mamy, ktorý sa...
Zelená fazuľka s paradajkami
Táto veľmi ľahká a chutná príloha, ktorá obohatí a spestrý náš stôl či už na obed, alebo...
Celozrnné cestoviny so zeleným pestom a kuracím mäsom
Celozrnné špagety so zeleným pestom a kuracím mäsom je jedno z jedál, ktoré varievam najradšej...
Konfitovaná srnčia sviečková
Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept...
Rajčatový základ
Velmi jednoduchý a rychlý základ z rajčat. Čas a úroda tlačí a tak jednoduše. Ovšem...
Šalát z ovčieho syra alebo akéhokoľvek Vášho obľúbeného syra
S čerstvým pečivkom nemá chybu...
Mušle z Madridu ( fotorecept )
Nápad urobiť si mušle vznikol spontánne pri pivkovej debate na výlete v Madride:) Špeciálne ďakujem patrí Ivanke...
Kuracie ragú Bianco
... teda biele. Inšpiroval ma Gennaro Contaldo, môj obľúbený Talian. Dôvod prečo biele je...
Vajíčková nátierka
Chutná, lahodná a hlavne jednoduchá nátierka. Najlepšie chutí na práve upečenom kváskovom chlebíku.
Provensálske zapekané prsia so zeleninou
Tento recept vznikal počas varenia a štýlom, "čo chladnička dala". Výsledok ma milo prekvapil a...
Hovädzí hamburger s domácimi žemľami
Recept na domáce americké hovädzie hamburgery, pri ktorom si upečieme vlastné čerstvé žemle. Hrnček má...
Potrubia (penne) so šampiňónovou omáčkou
U nás doma voláme cestoviny penne-potrubia pre ich tvar... je to jednoduchý a rýchly recept.
Pikantná ljutenica z Detvy
Toto je recept z internetu prispôsobený mojej chuti a záhrade (všetko si môžete dopestovať sami). Keď...
Kliška marinovaná na zeleninke s vínom
Podobný recept uviedol Ital-Manuel na Prime, len použil kvalitné mäso a špeciálne červené víno Barolo, ktoré mi...
Baklažán so šunkou a syrom
Baklažán umyjeme, nakrájame na tenšie kolieska a dame variť do osolenej vody na 10 minút. Na koliesko...
Fasolakia - zelené fazuľky po grécky
Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom...
Kuracia roláda so zeleninovou plnkou
Tento recept je trocha mix, vybratý z viacerých receptov, kombinácia podľa vlastnej chuti. Nakoľko členovia rodiny boli...
Kuracie stehná plnené pikantnou slaninkovo-cesnakovou plnkou
Kuracie mäso sa nám asi nikdy nepreje :-)
Jesenné cestoviny s tekvicou
Výborný, chutný a na prípravu nenáročný spôsob využitia tekvice :-)
Nadstavený kotlíkový guláš
Guláš je jeden z najklasickejších eintopfov, teda aspoň kotlíkový, kam idú aj zemiaky. Tento...
Tvarohová torta - slimák (fotorecept )
Základný recept som si všimla na Valikinej stranke -mňamky- , ale ako všetko, aj tento...
Kelové rezne
Mala som dnes na pláne urobiť AVANKINE zapekané šunkové rolky. Ráno som pozrela na stav účtu...
Lahodný veľkonočný baranček
Keďže som barančeka len teraz dokončila, nedalo mi a rozhodla som sa aj keď...
Cviklové rizoto
Na 1PL masla a olivovom oleji speníme šalotku, cesnak a pridáme ryžu, ktorú orestujeme...
Huspenina teraz aj s údeným mäsom
U nás veľmi obľúbená huspenina a robím ju len s čerstvého mäsa, teraz som pridala aj...