
Focaccia plnená
Talianska chlebová placka Focaccia sa dá robiť na mnoho spôsobov, jednak ako čistá chlebová placka...

Cestovinový šalát
Je môj obľúbený a možno sa zapáči aj vám, recept mám od mojej kolegyne ;-)

Zapečená brokolica
Brokolica je jednou z najzdravších zelenín. Dá sa pripravovať na mnoho spôsobov. Ponúkam veľmi rýchlo...

Jablkovo-škoricové palacinky s tvarohovým krémom
Obľúbené palacinky našich detí potešia aj veľkých. Ľahký obed k sýtej polievke alebo večera.

Šalát z rukoly s camembertom a orechmi
Mali sme na večeru tento jednoduchý a veľmi chutný osviežujúci šalát z rukoly, camembertu, opražených...

Racúchy
Je to recept môjho obľúbeného poľského kuchára. Sú to v podstate lievance ale minimálne v poľských...

Kačacia galantína s údeným mäsom a so zeleninou
Príprava plnky: Pomleté údené mäso zmiešame s vajcami, soľou, korením a nadrobno posekanou farebnou paprikou....

Ľahký jemný letný šalát
V tejto horúčave idú u nás šaláty. Včera sme mali pikantný, dnes sa žiadal ľahký...

Kuracie pečienky s ananásom
Na oleji popražíme cibuľu, pridáme č. korenie, pečienky, opražíme, pridáme šťavu z ananásu,...

Tofu so zmesou piatich korení a jemne sladko-kyslou zeleninou
Nový wok si pýtal presne tento recept z tofufortwo. net.

S niečim plnená zemiakova knedľa a ešte niečo
Nechcelo sa mi robiť zvlášť mäso a zvlášť knedľu tak som to spojil :)

Jablkový koláč
Tento koláčik som našla zasa v kalendári Dr. Oetkera, robievam ho často. Jabkové koláče...

Zapečený karfiol s čerstvými šampiňónmi
Náš dnešný chutný obed, ktorý je vhodný aj cez pôst. Bez zemiakov, s čerstvými...

Plnené cuketové kvety
Toto predjedlo je na Slovensku este neobvykle, ale v juznych krajinach uz davno velmi oblubene. Cuketove kvety...

Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom
Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame...

Dvojfarebný kvet
Tento kysnutý koláč som piekla rodičom miesto torty k ich výročiu sobáša. Dožili sa úctyhodného spoločného...

Yorkshirský puding ako príloha k pečenému hovädziemu
Táto príloha k pečenému hovädziemu mäsu je u nás menej známa, rovnako ako samotné pečené hovädzie...

Rumovo-orechové linecké košíčky s parížskou šľahačkou
Ako prvé si spravím základ na parížsku šľahačku. Do malého hrnca dám celú smotanu na šľahanie...

Paprika zaliata v paradajkovej šťave
Nakoľko, vždy ke´d som dala papriku do mrazničky a keď som ju v zime robila nemala...

Domáce šišky s jahodovou penou
Spomienka na moju prababku, receptov na domáce šišky je neskutočne veľa a určite máte ten svoj...

Baraní guláš
Mäso umyjeme, odstránime z neho prebytočný tuk, pripadne aj blany a pokrájeme ho na väčšie kocky.

Pestrá pohánková polievka s kyslou kapustou
Táto pestrá pohanková polievka zasýti, zahreje, vzpruží, dodá energiu a vitamíny, ...

Prepeličie vajcia s kaviárom
Námet na vynikajúce a estetické pohostenie, vhodné na rodinnú oslavu, či posedenie s priateľmi.

Dezert Parfait s mandľami
Túto maškrtu pripravujem ako spomienku na krásny Paríž/odtiaľ mám aj recept/, ale aj ako veľmi žiadanú delikatesu...

Tmavý chlieb
Chcela som si upiecť chlebík, no minula sa mi grahamová múka. Tak som to riskla...

Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom
Pre moju návštevu som pripravila novoročný perkelt.

„Slepá kura “
Tradicne liptovske jedlo. Asi kazdy koho poznam o robi trochu inak. Tak toto je "slepa...

Domáce široké rezance s letnou kapustou trochu inak
Rozdiel je v príprave letnej kapusty na rezance.

Tekvicový prívarok pre moju mamku
Žiaľ tento rcp som jej nikdy nepredstavil a už ani nepredstavím. Tekvicový prívarok doslova zbožňovala...