Foto: babav
Povodny recept tohto( u nas vacsinou na nedelne ranajky peceneho) slaneho kolaca sa vo svete pecie s mnohymi obmenami. Takto ho robim ja.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto vypracujeme z muky masla a syra.Ulozime do chladu na par hodin. Vychladene rozvalkame na tenko a vystelieme nim formu na quiche.
- 2
Nakrajane hriby smazime na panvici s olejom az do uplneho vyparenia tekutiny.Nechame vychladnut.
- 3
Vajcia ,smotanu , korenie a muskatovy orech spolu vyslahame .Pridame postruhany syr(ja som pouzila zmes parmezanu a grueyere) a hriby. Premiesame a vylejeme do pripravenej nadoby s cestom ,ktore musime predpiect aspon 10-12 minut pred naplnenim pripravenou zmesou .Povrch mozeme okraslit farebnou zeleninou(rajciny,paprika,...)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aby sa nevydulo. Formu nim napln tak, aby precnievalo
cez okraj ,pri peceni sa scvrkne .Po predpeceni, pred naplnenim potom pomocou ostreho noza zrez vsetko co precnieva .
Blind baking nie je potrebne pouzit ,vyuziva sa v receptoch kde sa korpus celkom upecie a upeceny naplni plnkou ( napr.ovocny tart).
u nas ho dostat bezne a udajne je obcas k dostaniu aj vo vasich predajniach.Je to makky syr podobny mascarpone,ale do cesta mozes kludne pouzit aj makky plnotucny tvaroh ;-)