Foto: sojka202
Ďakujem za inšpiráciu používateľovi Michal81
porcií
príprava
Postup
-
1
Najskôr si uvaríme silnejšiu kávu, ktorú necháme vychladnúť a rozdelíme si žítka od bielok. Bielky dáme zatiaľ bokom. Vymiešame si žítka s van. a prášk. cukrom, pridáme vaječný likér a mascarpone a vymiešame do krému.Ja som pridala vaječný likér podľa seba, asi tak necelé deci. Nakoniec vymiešame bielka a opatrne zapracujeme do zmesi z mascarpone.
- 2
Pripravíme si tortovú formu a na spodok naukladáme piškóty, ktoré pokvapkáme kávou, na piškóty natrieme zmes a ďalej vrstvíme piškóty a krém. Mne vyšli 4 vrstvy piškót.
- 3
Ak máme tortu hotovú, na vrch preosejeme cez sitko vrstvu kakaa. Dáme zachladiť, najlepšie na noc. Nie je to pravé tiramisu s mandľovým likérom, ale je fantastické. PS: Aj tí, čo nejedie sladké a snažia sa odolávať, si pochutnali. A nielen na jednom kúsku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu