Veľkonočná tiramisu torta

sojka202 - bez fotkysojka202, 22. apríla 2014
Veľkonočná tiramisu torta
Foto: sojka202

Ďakujem za inšpiráciu používateľovi Michal81

12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

3 balíčky
750 g
1 ks
4 lyžice
3 ks
3 dcl
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si uvaríme silnejšiu kávu, ktorú necháme vychladnúť a rozdelíme si žítka od bielok. Bielky dáme zatiaľ bokom. Vymiešame si žítka s van. a prášk. cukrom, pridáme vaječný likér a mascarpone a vymiešame do krému.Ja som pridala vaječný likér podľa seba, asi tak necelé deci. Nakoniec vymiešame bielka a opatrne zapracujeme do zmesi z mascarpone.

  2. 2

    Pripravíme si tortovú formu a na spodok naukladáme piškóty, ktoré pokvapkáme kávou, na piškóty natrieme zmes a ďalej vrstvíme piškóty a krém. Mne vyšli 4 vrstvy piškót.

  3. 3

    Ak máme tortu hotovú, na vrch preosejeme cez sitko vrstvu kakaa. Dáme zachladiť, najlepšie na noc. Nie je to pravé tiramisu s mandľovým likérom, ale je fantastické. PS: Aj tí, čo nejedie sladké a snažia sa odolávať, si pochutnali. A nielen na jednom kúsku.

Diskusia k receptu

alionka
Ja dávam ešte do krému 1 vyšľahanú šlahačku. Vyskúšaj bude lahodnejšia.
sojka202
určite si nechám poradiť, dik za radu. Šľahačkové, želatínové, jogurtové maškrty, to môžem

Zaujímavé video z archívu TV Varecha