Foto: kucharka100
Takto ich robím už roky, čo sa mi podaril zohnať recept od kuchárky ešte zo školy. Mojim blízkym chutia a rozdala som recept viacerým.
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
1 kg |
|
4 ks |
|
1 ks celé na potretie |
|
1 kocka čerstvé |
|
podľa potreby vlažné |
|
250 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
na posypanie |
|
podľa svojej chuti a troška vegety do oškvarkov |
|
Postup
-
1
Do múky urobíme jamku, pridáme žĺtka, kvások a zamiesime s mliekom cesto - ako štrúdľové. Nie moc husté, také voľnejšie. Vyformujeme bochníček.
- 2
Z mletých oškvarkov, bravčovej masti, Palmarínu a soli a vegety vymiešame kašičku, aby sa dala rozotierať.
- 3
Bochník cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme, na cesto natrieme pripravené oškvarky. Cesto zložíme na trikrát, pomúčime a necháme kysnúť prikryté pod utierkou. Toto vaľkanie a prekladanie cesta robíme po 20 minutách celkom 3x. Potom už iba rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a pohárikom vykrajujeme pagáčiky. Uložíme na vymastený plech, potrieme vajíčkom, posypeme sézamom. Necháme na plechu kysnúť asi 15 minút a upečieme. Prajem vám dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tvoje sú veľmi pekné.