Foto: pusta
Táto veľmi jednoduchá, rýchla, zdravá veľmi chutná a sýta polievka sa varí v Sýrii, Libanone a Palestíne, ak máte chuť vyskúšajte :-) Podávala som Zobraziť celý popisTáto veľmi jednoduchá, rýchla, zdravá veľmi chutná a sýta polievka sa varí v Sýrii, Libanone a Palestíne, ak máte chuť vyskúšajte :-) Podávala som s Pita chlebom.
porcie
príprava
na 80-90 °C
Postup
-
1
Večer som namočila šošovicu do studenej vody. Cibuľu som pokrájala na jemno, mrkvu na kolieska a zemiaky na kocky. Zeleninu som orestovala na olivovom oleji. Pridala som scedenú šošovicu, zaliala som čerstvou studenou vodou, osolila a varila do zmäknutia šošovice. Nechala som chvíľu odstáť a rozmixovala som hotovú polievku do hladka. Podávala som s domácim čerstvo upečeným Pita chlebom. Recept na Pita chlieb mám tu na vareche.
myslím, že to len vylepšíš, zase je to len o preferencii vlastných chutí :-)
áno, takéto polievky sú eľmi jednoduché a veľmi vdačné, súhlasím.
dakujem za pochvalu.
ale varia sa samozrejme aj voňavejšie verzie arabskej šošovice
až 3 polievkové lyžice oleja?
naozaj sa restujú aj zemiaky?
prečo sa na Vareche neustále spomínajú rôzne vegety, keď máme vynikajúci slovenský výrobok Solčanka (jej súčasťou je morská soľ)
p.s.
Polievku podľa tohto receptu (až na ten olej) zajtra navarím.
nie sú 100 rokov za opicami, majú doma lepšie vybavenie, než by sa tebe a mne snívalo...
okrem toho libanonská kuchyňa sa považuje za jednu z najlepších na svete, dokonca sa považuje niekedy za lepšiu ako samotná francúzska.
skús ju navariť a uvidíš sám, že je fakt dobrá.
dakujem za otázku a milý komentíík.
dala som rp, ako ho mám veľa rokov odložený, už ani neviem, kde som ho našla...
rímska rasca iste nič nepokazí, s pitou kompletné jedlo pravdu máš :-!
tu je link na môj Pita chlieb:
varecha.pravda.sk/recepty/pita-chlieb-podla-ester-fuszere...
dakujem.
som rada, že sa ti táto polievka páči.
dakujem za pochvalu.
dakujem za pochvalu.
okrem toho, že v zložení sa ľahko dočítate, že obsahuje 35% morskej a 35% kuchynskej soli, nech sa páči, kupujte si 70% soľ, ak sa Vám to páči, mojej peňaženke sa to nepáči.
nepotrebujem, nepoužívam, nevrrím ani vegete, ani solčanke a ani ničomu podobnému.
dakujem.
have a nice day :-)
a aj ich pripravujú i ked pomenej, dokonca aj do polievok, dostaneš takto aj v arabských reštauráciách.
samozrejme, že tam patria aj ich koreniny. ja som dala recept tak, ako som ho mala už veľa rokov.
oni tiež idú s dobou a to aj v domácnostiach.
okrem toho pozri link od @safran , to je šéfkuchár z arabskej reštaurácie a možno ťa prekvapí u neho aj vegeta.
preto ja už celé roky pečiem chlieb doma a vždy nám upečiem čerstvý.
ja som to šťastie v živote mala, bola nich, dokonca aj hosťom priamo u nich doma a nie raz.
máš pravdu, že riešia niečo, čoho priamymi účastníkmi nikdy neboli a aj v tom, že si niečo pečítali niekde, najskôr info z Google.
dakujem.
Shukran.
Salam Aleikum :-)
aj ja tebe prajem pekný deň :-)))
srdečne blahoželám!
dávaj na seba a na vás pozor :-))) opatrujte sa s láskou <3
držím všetky palce!!!
A teraz tak nad tým rozmýšľam........ aj ja mám rád ľudí, mám rád humor, nerobí mi problém prispôsobiť sa tým "iným" (nechcem napísať menej chápavým) viem zniesť kritiku,(ak je podaná inteligentne) viem si priznať chybu, ale jedno neviem aj keď sa ako snažím. Neviem pochopiť @pustu. O čo jej ide?
A čo keby sme jej založili fanklub? :-)))
No, už ma napadajú hova..... tak idem radšej spať. Zajtra si musím tiež urobiť halušky...
altyn, myslím, že by sa sa mal dať na politiku, tam by si bol užitočný.
dakujem.
ktovie, ako milý Peter, prosperuje ako podnikateľ vo svojom e-shope v Nitrianskom Právne? a iných kšeftoch ?:-)
dakujem.
to vieš, reči sa hovoria a chlieb sa je :-)
poteší ma, ak aj ty vyskúšaš.
dakujem.
ja etiketám žiadnych dochucovadiel neverím, nie je uvedené všetko na nich po pravde.
napokon táto polievka sama o sebe žiadne dochucovadlo vôbec nepotrebuje.
jódovaná jedlá soľ (70%, krajina pôvodu: Nemecká republika), sušená zelenina v rôznom pomere (19%): mrkva, paštrnák, petržlen, zeler, cibuľa, zemiaky, kukuričný škrob, sacharóza (8%), sušené byliny v rôznom pomere (2%): pamajorán, ligurček, saturejka, bazalka, materina dúška, medovka, tymián, petržlenová a zelerová vňať, farbivo: riboflavín :-)))
dík.