Už ani neviem odkiaľ mám ten recept, ale tortička je výborná.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Korpus: | |
| 4 ks |
|
| 4 PL |
|
| 3 PL |
|
| 1/2 balíčka |
|
| 1 PL, /nemusí byť/ |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| Plnka: | |
| 100 g |
|
| na potretie podľa chuti |
|
| 2-4 ks |
|
| 2 ks |
|
Postup
-
1
Deň pred pečením si uvaríme 1 šľahačkovú smotanu s čokoládou a 1 šľahačkovú smotanu bez čokolády- nesie sa variť, tesne pred bodom varu odstaviť, nechať vychladnúť a potom dať do chladničky.
- 2
Na druhý deň si upečieme korpus: Zo žĺtkov, cukru, vody a rumu vymiešame hustý krém, pridáme kakao a pomaly pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielok. Pečieme v mierne vyhriatej rúre.
- 3
Keď korpus vychladne, rozrežeme ho a natrieme džemom. Banány nakrájame na kolieska poukladáme na džem, prikryjeme druhou polovicou korpusu, natrieme džemom, poukladáme banány. Na banány navrstvíme čokoládový krém, ktorý sme vyšľahali s uvarenej šľahačky a čokolády. Keď nám vyjde natrieme aj boky torty, alebo si uvaríme viac šľahačky s čokoládou. Potom si vyšľaháme bielu uvarenú šľahačku a tou tortu ozdobíme polu s banánmi.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu