Chutne kolaciky zo syroveho cesta . Mozno ich zaradit aj k vianocnemu pecivu. V chlade vydrzia do dvoch tyzdnov.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 22,5 dkg | 
                                                             | 
                                                    
| 22,5 dkg | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 salky | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 1 salka, posekane | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 salky,trstinový | 
                                                             | 
                                                    
| 1 cl | 
                                                             | 
                                                    
| 1/1 ks/PL, rozslahany s vodou | 
                                                             | 
                                                    
| podla potreby na posypanie | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Potrebujeme:
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Muku ,zmaknute maslo ,cream cheese , cukor dame do misky a spracujeme na vlacne cesto.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Hotove cesto:
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Rozkrojime ho napoly ,zabalime do folie a odlozime na 30 minut do chladnicky.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Pripravime si suchu plnku, zmiesanim nasekanych orechov,hnedeho cukru a skorice .
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Vajecny bielok vyslahame s polievkovou lyzicou studenej vody a pouzijeme ako spojivo plnky s cestom a na potretie zrolovanych spiralliek pred pecenim.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Polovicu studeneho cesta vygulame na vacsi kruh(cim vacsi ,tym budu spiralky krajsie).Potrieme ho vajecnym bielkom a posypeme polovicou plnky.Rozkrojime na 16 rezov a kazdy zrolujeme smerom od kraja ku stredu.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Ulozime na plech vystlany papierom na pecenie .Potrieme bielkom a posypeme krystalovym cukrom.Plech vlozime do rury predhriatej na 200 stupnov C.Pecieme doruzova ,15-20 minut.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Upecene vyberieme z rury , nechame vyhladit na plechu.Spiralky su krehke, horuce by sa lamali.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Na tanieri:
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Druha davka:
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


cukor do cesta .Plnka musi byt sucha ,inac ti bude vytekat.
Mas dobru gurmansku fantaziu ,nepochybujem ,ze sa vynajdes;-)
@douglas , dakujem za nazvy slovenskych syrov typu cream cheese,nevedela som pod akym nazvom sa predavaju. Ja pouzivam v receptoch najcastejsie " Philadelphia ",ktory zatial na Slovensku dostat iba zriedkavo.
ako s orechami sa pecie so skoricovou plnkou.Nepoznam vsak
slanu plnku ,ktora sa do spiralok hodi.Porad nam!
Necham to na plnku;-)
si mozes pridat varechaca(cku) podla vlastneho vyberu ,
nepotrebujes suhlas a na Vareche si vsetci ,bez ohladu na vek,
tykame ;-)