Jedinečný mrkvový koláč

blinda - fotkablinda, 31. januára 2014
Jedinečný mrkvový koláč
Foto: blinda

Prvykrat som tuto maskrtu upiekla na oslavu narodenin mojej buducej svokry. Minul sa za jediny den. Odvtedy si ho moji priatelia objednali nie raz, Zobraziť celý popisPrvykrat som tuto maskrtu upiekla na oslavu narodenin mojej buducej svokry. Minul sa za jediny den. Odvtedy si ho moji priatelia objednali nie raz, pri prilozitosti rodinnych oslav alebo si len sprijemnit nedelne popoludnie pri hrnceku dobrej kavy. Je plny zdravej mrkvy a orechov, a koreniny ktore su v nom puzite, su ako svadba v nebi - a na jazyku ;)

8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
230 g
 štipka
4 ČL
1 1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ks
230 g
100 g
260 g na hrubo
3 ks
155 ml
Plnka/Cukrova poleva:
50 g mäkké
200 g
150 g
2 ČL




Postup

  1. 1

    Nastavime si ruru na 180°C/160°C s ventilatorom/plyn 4. Naolejujeme dve 18cm okruhle formy s volnym dnom a vystlieme papierom na pecenie. Preosejeme muku, pridame prasok do peciva, sol a koreniny do velkej misy. Pridame cukor, koru z mandarinky, pekanove orechy a nastruhanu mrkvu, potom premiesame az kym sa vsetky ingredience nespoja. Primiesame trosku vyslahane vajcia a olej, zmiesame.

  2. 2

    Vylejeme rovnake mnozstvo do oboch pripravenych foriem a pecieme asi 1 hodinu, alebo az kym spajdla nieje cista po pichnuti do cesta. Nechame vo forme asi 5minut, potom prevratime na mriezku, aby kolac uplne vychladol predtym ako nanesieme plnku a cukrovu polevu.

  3. 3

    Na plnku/cukrovu polevu, zmixujeme maslo vo velkej mise az kym uplne zmakne. Pridame Philadelphiu/cream cheese and znova zmixujeme az kym perfektne zmiesane. Priosejeme praskovy cukor, prilejeme pomarancovy dzus a mixujeme az kym je plnka jemna a bez hrciek. Mozme ju ulozit do chladnicky az kym ju nebudeme potrebovat.

  4. 4

    Ked je kolac vychladnuty, rozdelime plnku na dve casti a potrieme nou oba korpusy. Potom polozime jeden na druhy a vrchnu cast posypeme na hrubo nastruhanou korou z mandarinky.

Diskusia k receptu

denyany
Všetky suroviny doma mám, tak možno zajtra urobím, mám na niečo také celkom chuť. A krásne si to napísala, že ako svadba v nebi...
medovnicek
mrkvu som ešte do koláčov nepridávala, ale počula som od kolegýň, že je v nich výborná, čiže by som sa mala nechať tebou inšpirovať:)
kredenc
toto myslíš vážne?
1/2 ČLškorica mletá + 1/2 ČLklinček strúhaný + 1/2 ČL oriešok muškátový strúhaný + 1/2 ks zázvor mletý + kôra z mandarinky
a navyše 380 g cukru
blinda
uplne vazne, tento kolac je velmi bohaty, ja som ho piekla uz niekolkokrat, a vzdy sa podaril na jednotku ;)
malinka711
naozaj treba tú mrkvu nastrúhať nahrubo? lebo ja ju vždy do koláčov strúham na jemno, aby nebola tvrdá...
lasagna1
Prepacte,aky cheese je Philadelphia? Kremovy syr poznam,ale Philadelphia?
blinda
Ja som vzdy mrkvu struhala na hrubo a aspon ju je v kolaci citit.
A co sa tyka cream cheese, u nas na slovensko to by mal byt Len lahko rozotieratelny kremovy syr




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia