Foto: nazarboncuk
Recept na buchtičky plnené syrom a bylinkami mám z tureckej kuchárskej knihy. Robievam ich na raňajky najlepšie sú čerstvo upečené.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Vo väčšej nádobe zmiešame biely jogurt (musí mať izbovú teplotu) so sušeným droždím. Ja som použila Expres zmes na kysnuté cesto. Miešame kým sa prášok nerozpustí. Pridáme rozpustené maslo, olej a vaječný bielok. Postupne zamiešavame múku. Vymiesime vláčne cesto.
- 2
Z cesta vyformujeme rukami cca 16 kúskov - miniplaciek, ktoré naplníme zmesou syra a byliniek. Na jeden kúsok potrebujeme 1 PL zmesi. Okraje stlačíme a formujeme do polmesiačikov. Uložíme na papierom vyložený plech a necháme na teplom mieste polhodinu odpočívať.
- 3
Pred pečením potrieme žltkom rozmiešaným s 1 PL vody. Posypeme sezamom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C dozlata. Pred koncom pečenia ešte raz potrieme žltkom a vrátime ešte na 5 minúť do rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@hubata , ja som si vždy kúpila nové plavky....-:)))))
Zinnajdha, Sovka už rozoberala, aké sú tie názvy podobné, čítaj.
@evanaaa ďakujem :) ten Expres je úplne super, najlepšie je asi aj tak čerstvé droždie, ale ak nemáš toľko času tak tento "vynález" ho skvele nahradí. Ja som ho prvýkrat použila na základe odporúčania na tejto stránke, už si síce nepamatám kto ho odporúčal, ale aj tak ďakujem :)
@foska :) konečne viem názov tohto zázraku aj v slovenčine. ĎAKUJEM :))) áno je to posypané aj černuchou