Recept na buchtičky plnené syrom a bylinkami mám z tureckej kuchárskej knihy. Robievam ich na raňajky najlepšie sú čerstvo upečené.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
2 1/2 šálky |
|
3/4 šálky |
|
7 g |
|
1/2 šálky roztopené |
|
1/3 šálky |
|
1 ks |
|
1/2 ČL |
|
náplň: | |
|
|
čerstvý |
|
čerstvá |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vo väčšej nádobe zmiešame biely jogurt (musí mať izbovú teplotu) so sušeným droždím. Ja som použila Expres zmes na kysnuté cesto. Miešame kým sa prášok nerozpustí. Pridáme rozpustené maslo, olej a vaječný bielok. Postupne zamiešavame múku. Vymiesime vláčne cesto.
- 2
Z cesta vyformujeme rukami cca 16 kúskov - miniplaciek, ktoré naplníme zmesou syra a byliniek. Na jeden kúsok potrebujeme 1 PL zmesi. Okraje stlačíme a formujeme do polmesiačikov. Uložíme na papierom vyložený plech a necháme na teplom mieste polhodinu odpočívať.
- 3
Pred pečením potrieme žltkom rozmiešaným s 1 PL vody. Posypeme sezamom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C dozlata. Pred koncom pečenia ešte raz potrieme žltkom a vrátime ešte na 5 minúť do rúry.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu