Recept na buchtičky plnené syrom a bylinkami mám z tureckej kuchárskej knihy. Robievam ich na raňajky najlepšie sú čerstvo upečené.

4
porcie
20 minút
príprava
30 - 40 minút
na 190 °C

Suroviny

2 1/2 šálky
3/4 šálky
7 g
1/2 šálky roztopené
1/3 šálky
1 ks
1/2 ČL
náplň:
 čerstvý
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo väčšej nádobe zmiešame biely jogurt (musí mať izbovú teplotu) so sušeným droždím. Ja som použila Expres zmes na kysnuté cesto. Miešame kým sa prášok nerozpustí. Pridáme rozpustené maslo, olej a vaječný bielok. Postupne zamiešavame múku. Vymiesime vláčne cesto.

  2. 2

    Z cesta vyformujeme rukami cca 16 kúskov - miniplaciek, ktoré naplníme zmesou syra a byliniek. Na jeden kúsok potrebujeme 1 PL zmesi. Okraje stlačíme a formujeme do polmesiačikov. Uložíme na papierom vyložený plech a necháme na teplom mieste polhodinu odpočívať.

  3. 3

    Pred pečením potrieme žltkom rozmiešaným s 1 PL vody. Posypeme sezamom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C dozlata. Pred koncom pečenia ešte raz potrieme žltkom a vrátime ešte na 5 minúť do rúry.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Kristepane, až sem to voníííí ! Prečo som si ja vlastne naordinovala tú diétu .... že sa nezmestím do plaviek ?????