Bábovka s orechami

princesslaci - fotkaprincesslaci, 2. júna 2012
4
porcie
30 minút
príprava
50-60 minút
na 160 °C

Suroviny

6
300 g
1
150 ml
150 ml
300 g
1/2
2




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom do penista, Pomaly pridávame olej , vlažnú vodu a peoistu múku zmiešanú s práskom do pečiva.

  2. 2

    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Pridáme po sekané orechy. Asi 2/3 cesta vlejeme do vymastenej múkou vy sypanej bábovkovej formy a posypme polovicu umytých hrozienok.

  3. 3

    Do zvyšku cesta pridáme kakao, vymiešame a dolejeme do formy. Pridáme ostatné hrozienka. Pomocou vidličky cesto jemne premiešame, aby sme vytvorili mramorovanie a bábovku dáme piecť do vyhriatej rúry. Mierne vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia