Foto: princesslaci
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
50-60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom do penista, Pomaly pridávame olej , vlažnú vodu a peoistu múku zmiešanú s práskom do pečiva.
- 2
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Pridáme po sekané orechy. Asi 2/3 cesta vlejeme do vymastenej múkou vy sypanej bábovkovej formy a posypme polovicu umytých hrozienok.
- 3
Do zvyšku cesta pridáme kakao, vymiešame a dolejeme do formy. Pridáme ostatné hrozienka. Pomocou vidličky cesto jemne premiešame, aby sme vytvorili mramorovanie a bábovku dáme piecť do vyhriatej rúry. Mierne vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu