Foto: matavarecha
je to univerzálny recept na mäso so rôznou zeleninou( ja dávam pór na krúžky, kukuricu alebo čínsku kapustu, šampiňóny, hrášok, mrkvu, mrazené zeleninové zmesi Zobraziť celý popisje to univerzálny recept na mäso so rôznou zeleninou( ja dávam pór na krúžky, kukuricu alebo čínsku kapustu, šampiňóny, hrášok, mrkvu, mrazené zeleninové zmesi proste hocičo)
porcie
Postup
-
1
Mäso pokrájame na 4 cm dlhé rezance. Všetky prísady zmiešame v miske. Pridáme mäso , premiešame a necháme v chlade stáť 3 hodiny. Mäso po 3 hodinách opečieme na oleji asi 8 min. Môžeme pridať rôznu zeleninu( ja dávam pór na krúžky, kukuricu alebo čínsku kapustu, šampiňóny, hrášok, mrkvu, mrazené zeleninové zmesi proste hocičo) podlejeme vodou asi 1 -2 dcl trošku podusíme prípadne zahustíme solamylom a podávame s ryžou. Keď pridávam mrazenú zeleninu dávam ju až na konci a tú pripravím: Mrazenú zeleninu s troškou vody dám na 500W do mikrovlnky asi na 5-6 min. Potom na troške masla opražím a je krásna chrumkavá
- 2
v miske si zmiešame suroviny na zmes
- 3
mäso nakrájame na rezančeky
- 4
mäso zamiešame so zmesou
- 5
asi po troch hodinách opečieme na horúcom oleji
- 6
neskôr pridáme cibuľu (ak dávame čerstvú zeleninu tak aj tú)
- 7
zalejeme mäso vodou a dusíme do mäkka
- 8
mrazenú zeleninu pripravíme v mikrovlnke
- 9
na troške masla upražíme
- 10
mäso dochutíme prípadne soľou alebo sójovou omáčkou
- 11
zahustíme troškou solamylu + voda ( moji chlapi milujú omáčky)
- 12
vmiešame zeleninku
- 13
podávame s ryžou
- 2
Diskusia k receptu