Foto: jazavka
V našej domácnosti veľmi obľúbený, osviežujúci koláčik.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na piškotu: | |
250 g |
|
5 ks |
|
1 ks |
|
1,25 dcl |
|
1,25 dcl |
|
300 g |
|
polovička sáčku |
|
Na plnku: | |
800 ml až 1 liter |
|
2 ks |
|
3 pol. lyžice |
|
3 x 200 ml |
|
3 ks |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné veci, zapneme rúru
-
2
Vajcia, práškový cukor a vanilkový cukor si vyšľaháme.
-
3
Pokiaľ sa nám šľahajú vajíčka s cukrom, pripravíme si hlbší plech na pečenie, ten si vymastíme a vysypeme múkou.
-
4
K vyšľahaným vajíčkam si pridáme olej, mlieko a múku s práškom do pečiva a vylejeme na pripravený plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca na 15-17 minút.
-
5
Pripravíme si plnku - 800 ml až jeden liter jahôd (najlepšie čerstvé, alebo mrazené, alebo môžu byť aj kompóty, ale nie je to také chutné), k tomu si pridáme 3 polievkové lyžice cukru - ochutnáme, ak sú jahody kyslejšie môžeme ešte pridať cukor (ale podľa mňa viac nie je potrebné), pridáme dva zlaté klasy a uvaríme hustý puding.
-
6
Ešte teplú plnku vylejeme na piškótu, ktorú ešte predtým môžeme potrieť lekvárom, piškóta musí byť vychladená. A dáme dobre vychladiť.
-
7
Vyšlaháme si šľahačky so stužovačom a navrstvíme na jahodovú plnku. Môžeme posypať postrúhanou čokoládou. Prajem Vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu