Sterilizovaný slivkový kompót
Slivky umyjeme, prepolíme, zbavíme kôstok a naukladáme do pohárov. Zalejeme ich horúcim prevareným...
Ostrokyslá polievka
Konečne som sa odhodlala uvariť moju obľúbenú sopľovku. Dúfam, že som už vychytala všetky muchy...
Šamronky - plnené trubičky z lístkového cesta
Zvyšné bielky zo šišiek sa pýtali na spracovanie, tak som vymýšľala čo s nimi a môj...
Segedínsky guláš zo sladkej kapusty
Je to jedno z jedál klasických. Preto že na tieto recepty nedám dopustiť a varím ich po...
Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami
Tento guľáš robím už viac rokov. Hlavne pre rodinnú návštevu z mesta, keď si želajú...
Pomaly pečené morčacie stehno po židovsky
Kúpila som morčacie stehná, chcela som ich pripraviť veľmi chutne, preto som siahla medzi...
Koložvárska kapusta
Toto jedlo varila včera moja mama. Je to niečo neskutočne dobré. Je to koložvárska...
Sladko-kyslý nálev na uhorky
Keďže je zaváracia sezóna v plnom prúde, pridávam môj sladko-kyslý nálev na uhorky tak, ako...
Dusená červená kapusta s jablkami
Takúto kapustu som jedla k husacine v krčme na Záhorí. Odvtedy mi každá pripadala planá, ...
Dvojfarebné kocky
tento výborný zákusok poznajú asi všetci, len ja som ho trochu vylepšila /vlastne moja mamina :)/
Výborné palacinky
Tento recept som dostala od mojej priateľky a odvtedy robím len takto.
Hovädzie na hríbikoch s tarhoňou
Dnes som varila toto jedlo. Mäsko nebolo nejaké obzvlášť pekné, tak som varila sposobom, ...
Viedenský rezeň
Zásadne sa pripravuje z teľacieho stehna. Môj síce neprevísa z taniera, ale chuťovo je naozaj...
Senzačný cesnakový koláč
Recept pochádza od mojej "šéfky". V našej rodine je veľmi obľúbený pre labužnú chuť, ja...
Crème fraîche (šľahačkový kyslý krém)
Crème Fraîche (Šľahačkovy Kysly Krem) je pôvodom je z Bretónska a Normandie (oblast Francúzska). Tento krem...
Pečené batáty s cesnakovým dipom
Sladké zemiaky majú široké využitie, pritom nie sú u nás príliš známe. Často sa s...
Langoše do chladničky
Tento recept na langoše je super v tom, že vždy si môžete pripraviť čerstvé. Cesto...
Pečené kačacie stehná
Kačacie stehná umyjeme, poriadne nasolíme a necháme cez noc v chladničke. Ak nemáme toľko času,...
Jelení guláš s knedľou
Jelenie plece očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Na masti speníme cibuľu do...
Pečená kačica s plnkou
Inšpiráciou na túto moju prvotinu bola okrem rôznych kuchárskych kníh aj varecha ( pomohla som si aj...
Lístkový pudingáčik
Mali sme doma nejaké lístkové cesto, tak som rozmýšľala ako by sa dalo zužitkovať okrem starej...
Stroganov
Tento pôvodom ruský recept má viacero variácií a receptov je neúrekom. Pôvodne sa vraj mäso krájalo...
Zapekané mleté rezne so šťavou
trošku iný spôsob prípravy mletého mäsa, než otrepané vyprážané fašírky... recept je veľmi jednoduchý a chutný.
Meteník
Meteník je jednoduchý koláč z kyslej kapusty, mám viacero receptov, ale tento je náš najobľúbenejší....
Tiramisu - talianske, nefalšované
Jedná sa o studené zákusky. Málo kto pripravuje Tiramisu podľa možností čo najoriginálnejšie vzhľadom k pôvodnej...
Držky na paprike
Dobre poumývané držky krátko povaríme, vodu zlejeme, prepláchneme, zalejeme čistou vodou a varíme do...
Vlašský šalát špeciál podľa ČSN
Dovolím si ponúknuť ďalší skvelý recept podľa bývalej ČSN, tento šalát sa predával v bufetoch a...
Rýchle tekvicové placky
Kabak mücver/kabak müdžver. Rýchle a veľmi jednoduché tekvicové placky, ktoré sú u nás doma veľmi oblúbené...
Chrumkavá brokolica - rýchla večera
Viem, že receptov na prípravu brokolice je tu už dosť, no tento som sa rozhodla...
Osviežujúca polievka minestrone
Hneď ako sme prvýkrát uvarili túto polievku, zaradila sa medzi najobľúbenejšie. Akokoľvek sofistikovane môže taliansky...