Foto: majkok
Tradičné, jednoduché, lacné.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Očístíme si zemiaky, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Ak máme menšie zemiaky, tak ako ja tak môžme variť aj v celku.
-
2
Pridáme bobkový list a čierne korenie v celku. Keď varíme zemiaky, tak manželka sa niekde dočítala, že je dobré pod prikrývku podložiť varechu a voda nám nevykypí, tak som to skúsil a je to naozaj pravda.
-
3
Na panvici si rozpustíme maslo, do sklovita opražíme cibuľku a pridaním hladkej múky si urobíme svetlú voňavú zápražku.
-
4
Zápražku za rýchleho miešania pridáme k uvareným zemiakom, aby nám nevznikli hrudky. Dobre premiešame a pridáme kôpor, ocot , cukor, prípadne vegetu.
-
5
Trochu ešte povaríme a ja kôli deťom vyberám guličky pepru a veľké časti kôpru, ak je to riedke, môžme ešte urobiť zátrepku z múky a kyslej smotany, alebo mlieka a zahustíme podľa potreby.
-
6
Medzi tým si dáme variť vajíčka na tvrdo a nakrájame si sekanú, dáme ju na omastený plech a dáme upiecť.
-
7
Keď máme sekanú opečenú do zlatova, môžme nakladať na taniere.
-
8
Zavoláme všetkých hladošov a podávame s chlebom. Dobrú chuť :-)
Výborne si navaril.5*.
Neviem si predstavit zemiaky bez kopru.Ampara,co vlastne ochucuje zemiaky,bobkovy listok?Ten ak je vela tak jedlo nedochuti ,ale dosmrdi silnou vonou.Aj v tomto recepte je podla mna 7 bobkovych listkov na take mnozstvo strasne vela.Asi treba vyskusat.
ja varím bez múky, na zahustenie stačí nakrájať jeden-dva zemiaky úplne nadrobno, tie sa pri varení rozvaria a prívarok/polievku zahustia alebo časť odobrať a rozmixovať ponorným mixérom... príde mi to zbytočné jesť múku, keď nemusím...