Foto: hviezdickaz
Inšpiráciou na túto moju prvotinu bola okrem rôznych kuchárskych kníh aj varecha ( pomohla som si aj receptami od @jerica a @egreska ) Zobraziť celý popisInšpiráciou na túto moju prvotinu bola okrem rôznych kuchárskych kníh aj varecha ( pomohla som si aj receptami od @jerica a @egreska ) , samozrejme aj radami od mojej skúsenej svokričky ... Takže ďakujem :o)
príprava
na 150 °C
Suroviny
|
|
|
|
|
|
Plnka : | |
5 ks (staršie) |
|
(podľa potreby) |
|
200 g |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Kačica - nasolená zvnútra i zvonku ...
-
2
Príprava plnky - opražíme si cibuľu nakrájanú nadrobno a necháme vychladnúť . Pečienky som mala veľa a nemala som čas na "škrabkanie" , tak som si ju pomixovala . Rožky som si nakrájala na kocky a namočila som ich do vlažnej vody a vyžmýkala. Pridala som celé vajcia ( a potom som si spomenula,že som mala z bielkov spraviť sneh, a potom ho vmiešať do plnky ... ,nevadííí,aj tak bola dobrá ). Ďalej som nasypala veľa petržlenovej vňate, majoránku,soľ a mleté čierne korenie...
-
3
... a všetko som to poriadne premiešala . Podľa potreby sa ešte dochutí ...
-
4
Kačku som naplnila pripravenou plnkou a " zafixovala " z oboch strán ihlicami.
-
5
Ešte som ju posypala mletou rascou a dala pomaly piecť na 150 st. Piekla som ju asi tak 3,5 hod. Počas pečenia som z nej zlievala tuk, (ktorého bolo naozaj požehnane ) , a tiež som ju polievala výpekom. Potom som ju ešte obložila zvyškom plnky,nechala piecť asi 20 min. zakryté.
-
6
Posledných 10 min. som piekla kačku odokrytú - zapiekla sa krásne dočervena. Doba pečenia - 4 hod. / 150 st. Príloha : dusená červená kapusta a domáca knedľa. Návšteve veľmi chutilo,čomu som bola naozaj rada :))) Dobrú chuť !!!
Hmm, teda ja vidim "paradne" roztrhnutu kacicu, kedze bola prilis naplnena...