Fašírky trochu inak fotorecept

porzellanka - fotkaporzellanka, 22. novembra 2010

Ked som prvy krat jedla fasirky, ktore urobil moj manzel, nevedela som hned prist na to, preco chutia inak ako moje... Moj muz do masa nepridava zemlu, ale kyslu smotanu. Vyskusajte, budu Vam urcite chutit.

Suroviny

500 g, a hovadzie pomlete
150 g
150 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravime si suroviny: Zomelieme maso, cibulu najemno nakrajame a na malom mnozstve oleja spenime. Nechame trochu vychladnut.

    Fašírky trochu inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maso zmiesame s vajickom a smotanou, ochutime cesnakom, solou, korenim, paprikou, majoranom, pridame cibulu a vymiesime.

    Fašírky trochu inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyprazame v rozpalenom oleji po oboch stranach do cervena.

    Fašírky trochu inak (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

danculka
No vyskúšam to ešte som takúto fašírku nerobila.Dávam si do KK.
marikasu
Znie to zaujímavo, zajtra ich vyskúšam podľa Tvojho manžela k zemiakovému prívarku :-))
evanaaa
Tiež nedávam pokaždý raz žemlu, a dokonca som skúšala aj so sladkou smotanou. Treba vyskúšať aj s tou kyslou, nech nie je vždy rovnaká chuť.
alexdidi
ja pridávam do fašírok trochu tvarohu,ale vyskúšam aj s tou smotanou,vyzerá to dobre...
1x sracz
viedra
ja ked robim faširku tak ju obalujem v troj obale skuste su oveľa štavnatejšie ako iba obalované v struhanke
sjuz
bežne pridávam kyslú smotanu - keď mám chuť:)
coldbery
Ja tiež nedávam pečivo....ale so smotanou to skúsim...vždy je dobre obmieňať...aj ten trojobal môže byť dobrý....:-)))
duschko
Fasirky robim casto, tak trosku zmeny nezaskodi. Vyskusam, uvidim.
janazjarku
Zaujímavý nápad tá kysla smotanka tá tomu masnejšiemu mäsu môže len pomôcť :-) pochvalu manželovi !!
enss
Určite to nie je nič objavné, ale ja občas dávam do fašírky postrúhaný tvrdý syr a vajíčko nepoužívam..
viedra
no to určite skus ja už inak ani nerobil su oveľa štavnatejšie
sbsgabi
ja pridávam do fašírky cukinu alebo tekvicu postrúhanú
nadia56
ja pridavam do fasirky namiesto zemle alebo struhanky pomlete ovsenne vlocky
piczur
Milujem fašírky, tento spôsob tiež skúšam. Ďakujem. Ukladám do KK.
tinca
zaujímavé, ja by som sa bála, že to bude riedke, ale na pánve sú krásne. Dobrá rada aj trojobal.
porzellanka
Dakujem za komentare, @tinca , mas novu fotku! Nebude to riedke, nesmies dat tej smotany prilis vela. Na pol kila masa maximalne 200g. ja som dala 150.
A este - ja tie fasirky neobalujem vobec! iba vyformujem fasirky a hned vyprazam.
@nadia56 s ovsenymi vlockami som uz tiez robila, vyborne tiez.
Tieto fasirky sa mimochodom mozu aj pri delenej strave.
mojack
...už iba sa zahryznut...mňam,receptik beriem do KK - bez manžela..:-(((
ejmepb
Fašírky sa naozaj dajú robiť na veľa spôsobov, ja som už asi písala pridávam pomletý varený karfiol a strúhanku s mliekom, ten troj obal by som nedoporučila už som to skúšala nebolo to ono, ja vyformujem v strúhanke a vyprážam, v troj obale je dobrý mletý rezeň so syrom.
eskofjer
Keď už pridávame, tak skúsme pridať na fajnovo postrúhanú mrkvu.
Na pol kila mäsa aj 10 deko, tiež namiesto žemle.
etika
mňam,mňam,ja pridávam 1 najemno postrúhané jablko, sú potom vláčnejšie.
danila
ja fašírky nevyprážam, ale dám ich na plech na papier na pečenie a dám do rúry upiecť, je to rýchle a dobré, a bez oleja, treba vyskúšať
porzellanka
@3sandra3 netreba obalovat vobec, ako pisem vyssie, iba vyformujem fasirky a vyprazam. (preto sa mozu jest aj pri bezlepkovej diete)
pello
Fasirky som prave dojedol a musim povedat,ze je to o niecom inom ako tie standardne recepty.Osobne som dal 850 g masa a 200 ml smotany,kvalitne som to premiesal a vysledok bol ohromujuci.Na tvarovanie som musel pouzit trochu struhanky,lebo sa strasne lepili na ruky :)
majkaj1
Mňam, už sa zbiehajú slinky.... idem to dnes vyskúšať a už teraz sa teším na výsledok - pozdravujem manžela, nech vymýšľa recepty aj ďalej... :-)
a0ka
hmmm...idem vyskúšať-práve som hľadala dajakú obmenu a...ako inokedy...tu ste ma zasa nesklamali :-)
risko74
no neviem ako sa znesie smotana ako mliecny produkt s masom vo fasirkach,ale treba skusit
hanuska
určite vyskúšam, zaujala ma tá kyslá smotana v nich
jozka2
Tvoje urcite vyskusam .Ja som pridavala aj zemlu aj za dobry Pl kyslej smotany a necham ich postat aby sa to prepojilo a asi po pol hod robim fasirky.Citam tu rozne napady na fasirky.Bola som pozvana k rodine z Litvy na oslavu a tam podavali fairky,bola som sokovana chutou,dnu boli zamiesane slnecnicove semena,skuste,je to cosi celkom ine ako bezne fasirky.
jozka2
Risko,budes prekvapeny,velmi dobre.Casto robim rezne z mleteho masa,kde pridavam sladku smotanu a nechacam cez noc v chladnicke,masko je vyborne.
aplle
Veľmi dobrý recept , vyborne sú.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha