Fašírky trochu inak fotorecept

porzellanka - fotkaporzellanka, 22. novembra 2010

Ked som prvy krat jedla fasirky, ktore urobil moj manzel, nevedela som hned prist na to, preco chutia inak ako moje... Moj muz do masa nepridava zemlu, ale kyslu smotanu. Vyskusajte, budu Vam urcite chutit.

Suroviny

500 g, a hovadzie pomlete
150 g
150 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravime si suroviny: Zomelieme maso, cibulu najemno nakrajame a na malom mnozstve oleja spenime. Nechame trochu vychladnut.

    Fašírky trochu inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maso zmiesame s vajickom a smotanou, ochutime cesnakom, solou, korenim, paprikou, majoranom, pridame cibulu a vymiesime.

    Fašírky trochu inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyprazame v rozpalenom oleji po oboch stranach do cervena.

    Fašírky trochu inak (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

38 komentárov k receptu
Tiež nedávam pokaždý raz žemlu, a dokonca som skúšala aj so sladkou smotanou. Treba vyskúšať aj s tou kyslou, nech nie je vždy rovnaká chuť.
Určite to nie je nič objavné, ale ja občas dávam do fašírky postrúhaný tvrdý syr a vajíčko nepoužívam..
Dakujem za komentare, @tinca , mas novu fotku! Nebude to riedke, nesmies dat tej smotany prilis vela. Na pol kila masa maximalne 200g. ja som dala 150.
A este - ja tie fasirky neobalujem vobec! iba vyformujem fasirky a hned vyprazam.
@nadia56 s ovsenymi vlockami som uz tiez robila, vyborne tiez.
Tieto fasirky sa mimochodom mozu aj pri delenej strave.
Fašírky sa naozaj dajú robiť na veľa spôsobov, ja som už asi písala pridávam pomletý varený karfiol a strúhanku s mliekom, ten troj obal by som nedoporučila už som to skúšala nebolo to ono, ja vyformujem v strúhanke a vyprážam, v troj obale je dobrý mletý rezeň so syrom.
ja fašírky nevyprážam, ale dám ich na plech na papier na pečenie a dám do rúry upiecť, je to rýchle a dobré, a bez oleja, treba vyskúšať
Fasirky som prave dojedol a musim povedat,ze je to o niecom inom ako tie standardne recepty.Osobne som dal 850 g masa a 200 ml smotany,kvalitne som to premiesal a vysledok bol ohromujuci.Na tvarovanie som musel pouzit trochu struhanky,lebo sa strasne lepili na ruky :)
Mňam, už sa zbiehajú slinky.... idem to dnes vyskúšať a už teraz sa teším na výsledok - pozdravujem manžela, nech vymýšľa recepty aj ďalej... :-)
Tvoje urcite vyskusam .Ja som pridavala aj zemlu aj za dobry Pl kyslej smotany a necham ich postat aby sa to prepojilo a asi po pol hod robim fasirky.Citam tu rozne napady na fasirky.Bola som pozvana k rodine z Litvy na oslavu a tam podavali fairky,bola som sokovana chutou,dnu boli zamiesane slnecnicove semena,skuste,je to cosi celkom ine ako bezne fasirky.
Risko,budes prekvapeny,velmi dobre.Casto robim rezne z mleteho masa,kde pridavam sladku smotanu a nechacam cez noc v chladnicke,masko je vyborne.

Pridaj komentár k receptu: