Taktiež slovenské:)).......:- ......fajnové:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
1.Muku nasypeme na drevený lopár. 2.Urobíme priehlbinku a vlejeme vajce
                                                     - 
                                                    2
                                                    
3.Vyhnietneme cesto(ak je potreba prilejeme trocha vody)
                                                     - 
                                                    3
                                                    
4.Ak je vyhnietnute prikryjeme iba na 3 min. s miskou aby sa zjemnilo-nebude sa trhať. Pod miskou sa ekne vytvorí rosa:)
                                                     - 
                                                    4
                                                    
5.Kým je cesto pod miskou postavíme vodu na pirohy a prepražíme strúhanku.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
6.Rozvaľkame cesto.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Rozkrajame cesto na štvorčeky
                                                     - 
                                                    7
                                                    
8.Naplníme džemom(....nie veľa aby sa nevylieval) alebo tvarohom spraveným na sladko:)))
                                                     - 
                                                    8
                                                    
9.Zlepíme a postlačame konce vydličkou:)
                                                     - 
                                                    9
                                                    
10.Nahádžeme do vriacej vody.(7-12 min.)
                                                     - 
                                                    10
                                                    
11.Zatiaľ prepražíme maslo 12.Vyberieme pirohy-spoznáme tak že vyplávaju na povrch:) .Polejeme pirohy prepraženým maslom
                                                     - 
                                                    11
                                                    
14.Posypeme cukrom a prepraženou struhankou.(cukor može byť práškovy alebo kryštálový ako chcete ak chcete aby vam škripalo medzi zubkami kludne kryštalovy:)).......:)
                                                     - 
                                                    12
                                                    
Dobrú chuť!:)
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


inak ja som tiez od Trebisova, presidlena do Kanady...
-odkladam si receptik do kucharskej knihy!