Foto: kajusiqq
Taktiež slovenské:)).......:- ......fajnové:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
1.Muku nasypeme na drevený lopár. 2.Urobíme priehlbinku a vlejeme vajce
-
2
3.Vyhnietneme cesto(ak je potreba prilejeme trocha vody)
-
3
4.Ak je vyhnietnute prikryjeme iba na 3 min. s miskou aby sa zjemnilo-nebude sa trhať. Pod miskou sa ekne vytvorí rosa:)
-
4
5.Kým je cesto pod miskou postavíme vodu na pirohy a prepražíme strúhanku.
-
5
6.Rozvaľkame cesto.
-
6
Rozkrajame cesto na štvorčeky
-
7
8.Naplníme džemom(....nie veľa aby sa nevylieval) alebo tvarohom spraveným na sladko:)))
-
8
9.Zlepíme a postlačame konce vydličkou:)
-
9
10.Nahádžeme do vriacej vody.(7-12 min.)
-
10
11.Zatiaľ prepražíme maslo 12.Vyberieme pirohy-spoznáme tak že vyplávaju na povrch:) .Polejeme pirohy prepraženým maslom
-
11
14.Posypeme cukrom a prepraženou struhankou.(cukor može byť práškovy alebo kryštálový ako chcete ak chcete aby vam škripalo medzi zubkami kludne kryštalovy:)).......:)
-
12
Dobrú chuť!:)
inak ja som tiez od Trebisova, presidlena do Kanady...
-odkladam si receptik do kucharskej knihy!