Foto: ancicka
Túto paštéku robievam pri zabíjačke .
Postup
-
1
Najsamprv si pokrájame cibuľu na drobno a na masti ju spražíme do červena. Ale nie aby sa nám spálila,lebo by bola horká!
- 2
Pečienku,mäso a slaninku pomelieme na najmenších dierkach.Pridáme masť s cibule. Cibuľu precedíme,masť vytlačíme a cibuľu zahodíme.Pridáme vajcia.Ja ich pušťam cez mlynček.
- 3
Všetko to dobré premiešame a pridáme vývar.Dochutíme soľou,peprom kari a muškatovým orechom. Orech postruháme na tarle na mrkvu. Dobré to všetko premiešame. Ak by náhodou sa počas prípravy hmota stuhla ,tak kľudne môžme zahriať,aby sa všetky ingrediencie dobré spojili.Potom ponorným mixérom ešte rozmixujeme,aby paštéka bola jemnejšia.
- 4
Potom plníme do čistých a suchých fliaš a dobré uzatvoríme. Plníme iba do trištvrte fľaše,nie viac!!!
- 5
Uzatvorené dáme sterilizovať 1 1/2 hodiny tak, aby počas celého varenia voda vrela. Necháme vychladiť vo vode do druhého dňa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nechcem robiť ancicke konkurenciu, ale pre panelákových občanov
je výhodnejšia pašteta varecha.pravda.sk/recepty/bravcova-pasteta/21885-recept.h...
robím ju asi cca 40 rokov a je super.
@dodo46 ,Síce sa mi ten rcp.zdá trocha pofiderný,no dobré každý podľa svojej chutí.Ja by som tam pridala kvoli chutí aj cibuľu a muškatový orech,ktorý dodáva pašteke nielen chuť,ale aj vôňu.
@dodo.ja by som t tej mase pridala na príchuť
každá líška si svoj chvost chváli. Mne sa zdá tvoj recept pofidérny.
a just nevyskúšam. By som sa musel blázniť, aby som kupoval kvôli
paštéte bravčovú hlavu na vývar, ktorý ja vôbec nepoužívam a tiež muškátový orech z ktorého som bol polootrávený. Kari nemám rád,
koreniny dávam a cibuľu, alebo mladú cibuľku mám radšej na chlebe.
Takže robme si naďalej každý tu svoju a bude nám hej. Krásny deň ti prajem.