Foto: rennatte
Mám rada Fornetti výrobky, tak som skúsila domáce.
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
salámu šunkovú, alebo liptovskú, cibuľu a cesnak pomelieme alebo najemno nasekáme v robote, vmiešame syr a pridáme kečup, toľko aby nám vznikla nátierková jemná hmota, osolíme
-
2
cesto rozdelíme na 4 časti a postupne rozvaľkáme do tvaru úzkeho obdĺžnika, potrieme kečupom, posypeme pizza korením a na polovicu cesta natrieme salámovú zmes
-
3
dvakrát prehneme, tak aby spoj ostal naspodu
-
4
rúčkou varešky zatlačením nakrájame na kúsky
-
5
narežeme poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme vajíčkom
-
6
upečieme do zlatista
-
7
upiekla som aj dva kúsky bez krájania na spôsob závinu
vyslo mi 28 ks
A tak to je vždy keď dačo pečiem. Vždy