Pizza Fornetti fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 29. apríla 2012
Pizza Fornetti (fotorecept)
Foto: rennatte

Mám rada Fornetti výrobky, tak som skúsila domáce.

20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

150 g
1/4
1 strúčik
4 ks (trojuholník)
 (podľa chuti)
500 g
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    salámu šunkovú, alebo liptovskú, cibuľu a cesnak pomelieme alebo najemno nasekáme v robote, vmiešame syr a pridáme kečup, toľko aby nám vznikla nátierková jemná hmota, osolíme

    Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cesto rozdelíme na 4 časti a postupne rozvaľkáme do tvaru úzkeho obdĺžnika, potrieme kečupom, posypeme pizza korením a na polovicu cesta natrieme salámovú zmes

    Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    dvakrát prehneme, tak aby spoj ostal naspodu

    Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    rúčkou varešky zatlačením nakrájame na kúsky

    Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    narežeme poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme vajíčkom

    Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    upečieme do zlatista

    Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    upiekla som aj dva kúsky bez krájania na spôsob závinu

    Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

julica
A ja sa zas stale na ulici rozculujem, preco radsej namiesto stankov predavajucich tie polotovarove tasticky nemame klasicke dobre pekarne...
cica2
robievam podobne, je to výborné a tvoj postup sa mi viac páči, vďaka za dobrý nápad, ja som to ináč krájala a ty to máš jednoduchšie a krajšie....a krásne fotky! :-))
domci4
:) a trošku som nepochopila bodu 3 ako to preložim? :) bude to otvorené alebo ako?
rennatte
podobne ako zavin alebo strudlu, len to nemusi byt gulate, na obrazku to je len raz prelozene cez plnku a potom este raz aby bola plnka zabalena v ceste
domci4
dúfam že sa vynájdem...čiže preložiť? nie gulať? :P
matamurkova
slane zboznujem, toto vyzera neskutocne krasne, lepsie ako original. ja mam teraz v trube slimaciky ale nabuduce vyskusam takto. dakujem
tamik
waaw tvoje fornetti sú úplne nádherné...mne sa dneska troška porozlievali na plech, ale nabudúce budem už pri ich robení múdrejšia :)
norietta
upecene :) ..len sa kus porozlievali a to som ich este rucne lepila ako pirohy...a ta moja plnka nejaka divna :D...mne sa proste nemoze vsetko vydarit na prvy krat :(
rejzorblejd
Vyzera to dobre a to vincisko pri tom ma hned nuti ist do kuchyne a nejake si otvorit :D
nife
super nápad ale hnustná chuť :D
nimonka
Mňam te vyzerajuuu užasne zajtra idem hned aj vyskušat
majuskam
a chuťovo sú také isté ako orginál fornetti? vyzerajú dobre :)
ivoo
ja mam najradcej bryndzove, staci iba zmenit nápln... urcite vyskusam.
mucina
aj mne sa rozliali ale cerstve su vyborne
fourself
Sú výborne. Dnes som urobil 2 plechy a už nebolo a to sotva vychladli.
A tak to je vždy keď dačo pečiem. Vždy
voyager
Pečiem ich zas a znova, sú výborné! Len s menšou obmenou. Som zvyknutá aj na pizza cesto dávať radšej pretlak. Vďaka za recept!
parisienne
su vyborne ale stale mi vyteka plnka, napriek tomu ze su poriadne uzatvoree a na vrchu prerezane, ale chut super
bembo
pred chvíľou som dokončil druhú várku,pretože prvú som piekol v malej rúre 15 minut pri teplote 200.zvrchu boli pekné,ale zvnútra bolo cesto surové.neviem či bolo zlé cesto(kúpené v Lidli,to mrazené)alebo som ho rozvaľkal nahrubo.s tým lidláckym cestom mám dobré skúsenosti,lebo keď robíme orechové taštičky,tak je v pohode,a pekne prepečené.druhú várku som dal na 1/2 hodinu pri teplote 180,na režim teplovzdušnej rúry.Toto už bolo oveľa lepšie,ale ešte to nebolo celkom prepečené.na akú hrúbku by sa malo vyvaľkať cesto aby bolo dobre prepečené?ja som ho rozvaľkal asi na 3 mm.ináč na chuť boli veľmi dobré.na budúce ho rozvaľkám na tenšie,aby sa prepieklo,a dostalo v mojej KK poznámku "test gut".