Foto: fejton1
Dnes som chcel na obed urobiť klasicke rezne z krkovičky, ale nechcelo sa mi robiť trojobal tak som si povedal, že urobím s nejakou Zobraziť celý popisDnes som chcel na obed urobiť klasicke rezne z krkovičky, ale nechcelo sa mi robiť trojobal tak som si povedal, že urobím s nejakou omačkou veď nič tym nepokazim a tu je vysledok.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäsko si narežeme na centimetrové kusky,jemne naklepeme,osolime a okorenime. Nechame chviľu odležať.
-
2
Cibuľu si nakrajame na drobno,jemne posolime a nechame trochu vypotiť.
-
3
Do panvice si dame asi 05 dl olej,tu vyzera viac oleja ale to mäsko pusti dosť šťav.Prúdko si mäsko opečieme zjednej a z druhej strany.
-
4
Asi takto.
-
5
Orestované mäsko si odložime a výpek si prídame k cibuli,a trochu popražime.
-
6
Prídame červenu papriku.
-
7
Zalejeme vývarom z bujonu s rozmiešanou horčicou,vrátime restované mäsko,prídame roztlačený cesnak a pod pokrievkou dusíme do mäkka.
-
8
Keď sa mäso dusí tak si uvaríme ryžu.
-
9
Ja som robil aj varené zeniaky, z ktorých som si nechal asy 5dl vody vychladit.
-
10
Keď je mäsko mäkké vyberieme ho.
-
11
Vo vode zo zemiakov si rozmiešame hladkú múku.
-
12
Omačku zahustime,prídame majoranku a dochutime vorčestrom.
-
13
Vrátime späť mäsko a prehrejeme.
No ešte jedná,dobrá rada.Niekedy je menej,viac.A je to v tejto dobe varenia tak.Momentálne takto beží trend vo varení,na ktorý si ani ja neviem nijako zvyknúť.