Mamkine kokosové ježe fotorecept
Foto: kucharecka33
Tieto rezy boli v mojom detstve súčasťou Vianoc. Mama ich musela vždy schovať, inak by sa Štedrého večera nedožili :) Príprava je v Zobraziť celý popisTieto rezy boli v mojom detstve súčasťou Vianoc. Mama ich musela vždy schovať, inak by sa Štedrého večera nedožili :) Príprava je v podstate jednoduchá, len to chce trocha času a trpezlivosti.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
300 g |
|
1 bal. |
|
Poleva: | |
180 g |
|
50 g |
|
8 PL |
|
180 g (alebo Hera, Cera) |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Zmiešam vajce s cukrom, pridávam postupne med, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko.
-
2
Cesto vylejem na vymastený a hrubou múkou posypaný plech. Pečiem na 180 °C cca 20 minút (plech má cca 30x27 cm).
-
3
Hotový korpus nechám vychladnúť a nakrájam na obdĺžniky (cca 3x5 cm).
-
4
Pripravím si polevu. Mlieko, kakao, cukor a maslo dám do malého hrnca alebo misky a tú vložím do väčšieho hrnca s vodou, ktorú privediem do varu. Takto zmes zahrievam až kým sa maslo neroztopí, miešam, aby sa vytvorila hladká poleva. Polevu treba udržiavať nad teplým kúpeľom po celý čas. Ak by hustla, treba pridať trochu mlieka.
-
5
Každý kúsok nakrájaného korpusu namočím celý do polevy...
-
6
a opatrne obalím v kokose.
-
7
Hotovo. Najlepšie chutia keď pár hodín postoja v chlade. Ideálne na druhý deň. Dobrú chuť!
🥰
Joooj, neviem či by sme 3 dni vydržali nezjesť ich 😁