Foto: zuzka193
Občas možno zabudnúť na zásady správnej výživy. No a keď zhrešiť, tak najlepšie nejakou maškrtou.
porcií
príprava
na 110 °C
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
-
3
Do hotového snehu zľahka varechou vmiešame kokos zmiešaný s práškovým cukrom.
-
4
Na plech si dáme papier na pečenie a naňho tvarujeme pomocou lyžice oválne laskonky. Je lepšie pokiaľ máte formu na laskonky. Laskonky, robte nižšie, než zbytočne vysoké, potom sa dlhšie pečú.
-
5
Rúru si predhrejeme na 110°C a sušíme asi hodinu. Upečené laskonky spoznáme tak, že ich pekne nožom zosunieme z papiera. Pokiaľ sa ešte lepia, necháme ich dosušiť.
-
6
Z mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu si uvaríme hustú kašu , ktorú necháme vychladnúť.
-
7
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do penista.
-
8
Kašu zo zlatého klasu vymiešame spolu s vymiešaným maslom a postupne pridávame do krému uvarenú kávu. Približne 5 polievkových lyžíc. Ja pridám aj spodok z kávy, pre kávovejšiu chuť.
-
9
Na 1/2 vychladnutých laskoniek nastriekame cukrárskym vreckom krém.
-
10
Laskonky natreté krémom prikryjeme druhou polovicou nenatretých lakoniek a mierne pritlačíme. Laskonky uložíme najlepšie do plastovej nádoby a necháme v chladničke.
mam, kokosovo-kavove musia byt tiez chutne. Vdaka za recept!.
@3sandra3 - vyšlo mi 12 laskoniek