Hummus

jenniJenni, 24 ročná žena, Zvolen, 13. augusta 2014 20:06
Ďalšie jej recepty »

HummusFoto: jenni

Hummus nie je žiadny humus! Je to špecialita, ktorá sa teší veľkej obľube po celom svete. Recepty na hummus sa môžu výrazne líšiť v závislosti od krajiny, či od chuťových preferencií človeka, ktorý si tento pokrm pripraví. Tento hummus, ktorý ste našli v receptoch u mňa, je ten najzákladnejší, no však bez tahini, ale aj napriek tomu je lahodný. Odporúčam pripraviť si hummus doma, lebo to, čo si pripravíte sami, je zdravšie a kvalitnejšie než to, čo ponúkajú obchody.

15 min
príprava
30-45 min
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
2 strúčiky
podľa potreby
z 1/2 citróna
podľa potreby
štipka
podľa potreby

Postup prípravy

  1. 1

    Večer si namočíme jeden hrnček suchého cíceru do vody a necháme namáčať do rána ďalšieho dňa. Ráno vodu zlejeme, cícer dáme do hrnca, zalejeme novou vodou a varíme približne 30-45 minúť, kým cícer nezmäkne. Vodu na namáčanie dávam odoka, tak isto aj vodu na varenie cícera, jednoducho, nech je vody dostatok.

  2. 2

    Cícer zlejte, dajte do mixéra spolu s olivovým olejom, prelisovanými strúčikmi cesnaku a trochou vody (v ktorej sa cícer varil) a vymixujte na hladkú hmotu. Hummus osolíme, pridáme čierne mleté korenie, drvenú rascu a šťavu z citróna a môžete buď premiešať alebo ešte krátko pomixovať a hummus je hotový.

  3. 3

    Podávajte s čerstvým pečivom, hriankami, tortillami, alebo tyčinkami čerstvej zeleniny.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist