Foto: jenni
Hummus nie je žiadny humus! Je to špecialita, ktorá sa teší veľkej obľube po celom svete. Recepty na hummus sa môžu výrazne líšiť v Zobraziť celý popisHummus nie je žiadny humus! Je to špecialita, ktorá sa teší veľkej obľube po celom svete. Recepty na hummus sa môžu výrazne líšiť v závislosti od krajiny, či od chuťových preferencií človeka, ktorý si tento pokrm pripraví. Tento hummus, ktorý ste našli v receptoch u mňa, je ten najzákladnejší, no však bez tahini, ale aj napriek tomu je lahodný. Odporúčam pripraviť si hummus doma, lebo to, čo si pripravíte sami, je zdravšie a kvalitnejšie než to, čo ponúkajú obchody.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Večer si namočíme jeden hrnček suchého cíceru do vody a necháme namáčať do rána ďalšieho dňa. Ráno vodu zlejeme, cícer dáme do hrnca, zalejeme novou vodou a varíme približne 30-45 minúť, kým cícer nezmäkne. Vodu na namáčanie dávam odoka, tak isto aj vodu na varenie cícera, jednoducho, nech je vody dostatok.
- 2
Cícer zlejte, dajte do mixéra spolu s olivovým olejom, prelisovanými strúčikmi cesnaku a trochou vody (v ktorej sa cícer varil) a vymixujte na hladkú hmotu. Hummus osolíme, pridáme čierne mleté korenie, drvenú rascu a šťavu z citróna a môžete buď premiešať alebo ešte krátko pomixovať a hummus je hotový.
- 3
Podávajte s čerstvým pečivom, hriankami, tortillami, alebo tyčinkami čerstvej zeleniny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:-)
Recept je napríklad tu akochutimasala.blogspot.in/2011/01/tahini-pasta-neochutena-zakladn...
To tahini tam nie je mejko výrazne a hodí sa. A len detail rasca jednoznačne Rímska nie naša.