Foto: ywett
Svieža maškrta s ovocím, najradšej ho pripravujem v lete, vždy osvieži (recept som našla na nete kde bol aj s videopostupom a hneď som Zobraziť celý popisSvieža maškrta s ovocím, najradšej ho pripravujem v lete, vždy osvieži (recept som našla na nete kde bol aj s videopostupom a hneď som ho vyskúšala)
Postup
-
1
Najskôr si vymiešame celé vajíčka, pridáme 2 lyžice oleja, postupne pridávame múku s práškom do pečiva, potom cukor a ak sa nám to zdá husté pridávame mlieko. Cesto vylejeme na plech a rozotrieme. Dáme piecť asi 15 minút pri 170° C. Keď je cesto upečené, vyberieme ho a necháme vychladnúť.
- 2
Krém: Do misy dáme kyslú smotanu, vanielkový cukor a práškový cukor a vymiešame. Vyšlaháme si šlahačku, pridáme do misy a z ľahka premiešame. Pripravený krém rozotrieme na cesto. Kiwi nakrájame a rovnomerne rozložíme na krém.
- 3
poleva: Dáme si variť 4dcl vody a pridáme kiwi džús (prášok)do zvyšnej vody dáme zlatý klas, pridáme trochu cukru a zvyšný cukor dáme do hrnca. Do horúceho džúsu prilejeme rozmiešaný zlatý klas a polevu miešame až kým nezačne vrieť. Potom ju odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú polevu vylejeme na zákusok, rozotrieme a dáme na 2 hod. do chladničky
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
lebo tento kiwi zákusok, tam ide úplne iná plnka...kyslá smotana a šlahačková, cukor