Foto: rennatte
Po sviatkoch mi zostali varené vajíčka, mäsko z polievky a pečenej kačky, tak som suroviny takto zužitkovala
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Mäso v pomere 70% vareného a 30% surového, cibuľu a cesnak pomelieme, pridáme vajíčko, soľ a korenie podľa chuti a vypracujeme zmes ako na fašírky,
-
2
plech vystelieme alobalom, pridáme polovicu mäsovej zmesi, vytvoríme valček s jamkou na vajíčka, vložíme vajíčka,
-
3
prikryjeme druhou polovicou zmesi a vytvarujeme roládu, podlejeme troškou vody,
-
4
prikryjeme alobalom a dáme piecť
-
5
po pol hodine odkryjeme alobal, roládu polejeme výpekom a dopečieme do chrumkava
-
6
nakrájame na plátky, podávame so zemiakovou kašou a uhorkou, alebo zeleninovým šalátom
Diskusia k receptu