
Šarišský jablčník
Tento výborný, ľahký koláč sa tiež piekol v relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Oslovil ma preto, že je...

Bratislavské bravčové pliecko
Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku.

Paradajková kapusta
Toto ma naučila variť moja starká, ktorá mala korene v Maďarsku. Je to taká...

Sviečková z bravčovej panenky
Na oleji si opražíme cibuľku, pridáme nastrúhanú zeleninu a chvíľu orestujeme

Vanilkové rožky - krehké
Rožteky veľmi rýchlo skrehnú a sú skutočne výborné. Stačí ich upiecť 3 dni pred sviatkami a...

Hubová praženica
... všade rastú, tak sme sa do lesa vybrali aj my a fakt rastú. Tak...

Chilli omáčka Habanero - Dotyk smrti
Keďže sa už pár rokov venujem pestovaniu chilli papričiek v čoraz väčšom množstve čo do počtu a...

Tvarohová nátierka
V zdravej kuchyni by tvaroh nemal chýbať. Ak vám sladké nechutí, je možné ho podávať aj v slanej forme....

Hummus
Hummus nie je žiadny humus! Je to špecialita, ktorá sa teší veľkej obľube po celom svete....

Snehová poleva na zdobenie medovníkov
Medovníky upečené a chcete ich ozdobiť? Máme pre vás recept na snehovú polevu z bielka a cukru....

Arabský chlieb [pravý iracký domáci chlieb]
Recept je arabska kuchyna. Irak. Chlieb je jednou najstarsich potravin ktore pozname. Dokazom moze...

Smotanové zemiaky a mletý rezeň so syrom
Takýto obed varievala moja mamka. Smotanové zemiaky sú veľmi chutné a dobre "šmýkajú", chutia s...

Maďarské rezne
Viem, že ich je tu na vareche veľa, hlavne pod názvami ako obrátené rezne, no my sme...

Kapustová polievka
Ostala mi menšia obvarená kapustná hlava, čo s ňou? Bude z nej kapustová polievka.

Krkovička v omáčke
Dnes som chcel na obed urobiť klasicke rezne z krkovičky, ale nechcelo sa mi robiť trojobal...

Lečo, ako robím ja
Takto ma naučila robiť lečo moja staršia kolegyňa, ktorá bola maďarskej národnosti. Rozdiel od predchádzajúceho...

Sterilizovaný slivkový kompót
Slivky umyjeme, prepolíme, zbavíme kôstok a naukladáme do pohárov. Zalejeme ich horúcim prevareným...

Gója
... raz som góju jedol a bola perfektná (oni (rómovia)vedia, čo je dobré)... pôvodný recept...

Fajné rezy
Recept mám z internetu, ale ja som zamenila maslovú plnku za ľahšiu, žĺtkovo-pudingovú .....

Fašírky trochu inak
Ked som prvy krat jedla fasirky, ktore urobil moj manzel, nevedela som hned prist na...

Kyslá zemiaková polievka kulajda po mojom
Na piatok si Tea objednala špenát, poradila mi čo mám variť v sobotu. No...

Jelení guláš s knedľou
Jelenie plece očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Na masti speníme cibuľu do...

Bravčové na horčici
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a okmínujeme. Zatiahneme ho na rozpálenom oleji, ...

Hrnčeková jahodová bublanina
Najskôr vyšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame vlažné mlieko, olej, múku...

Japonské mäsové taštičky Gyoza
Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá....

Bazalka - pestovanie a použitie v kuchyni (fotopostup)
Používanie čerstvých byliniek patrí už neodmysliteľne k našej kuchyni. Aj keď čerstvé bylinky dostaneme kúpiť celoročne...

Viedenský rezeň
Zásadne sa pripravuje z teľacieho stehna. Môj síce neprevísa z taniera, ale chuťovo je naozaj...

Výborný boršč
Dlho som s chystala na jeho prípravu, ale vyčkala som do jesenného zberu zeleniny. Z...

Pečená krkovička
Pečená krkovička je môj obľúbený recept a je možné ho použiť na každú príležitosť a aj slávnostnú,...

Rýchle tekvicové placky
Kabak mücver/kabak müdžver. Rýchle a veľmi jednoduché tekvicové placky, ktoré sú u nás doma veľmi oblúbené...