Domáce bagety

pamacka - fotkapamacka, 17. novembra 2010
Domáce bagety
Foto: pamacka

V nedeľu nechodím do obchodu,radšej si pečivo upečiem doma.Toto je jeden z druhov čo robievam.

3
porcie
40 minút
príprava
20 minút
na 250 °C

Suroviny

7 g
2 šálky, teplá
4 šálky
1 čajová l.
1/2 čaj.l.
1/4 deci
1

Postup

  1. 1

    Zo surovín spracujeme vláčne cesto a necháme ho 30-40 kysnúť,premiešame a necháme ešte 10 min nakysnúť

  2. 2

    Na vále si cesto rozdelíme na rovnaké časti,vytvarujeme bagety,ktoré necháme ešte 10 min odpočívať, narežeme na 3 miestach potrieme vajíčkom a upečieme do zlatova cca 250st-18-20 min

Diskusia k receptu

zdezda
super, som rada, že nie sú robené v pekárničke :-)( ktovie, možno ju dostanem pod stromček)
bobarka
Sú perfektné, až mám chuť. Koľko kusov vyjde z toho množstva cesta? Už sú v KK.
julica
aké pekné, a bez pekárničky. kk, vdaka
evia
celý život som miesila kysnuté cesto ručne, na minulé vianoce mi deti kúpili pekáreň, takže táto práca odpadla. Inak robím bagetky presne ako ty, niekedy pridám 1 lyžicu ovsených vločiek. Máš ich krásne vypečené. Super
evanaaa
Páčia sa mi, musím si ich zaznačiť aj ja. Pamacka, to droždie je sušené? A čo by sa stalo, keby som polovicu múky zamenila za hladkú celozrnnú, dalo by sa?
pamacka
AHOJTE-tak postupne /asi píšem recept neprehladne opravím/-vajce je na potretie,droždie je sušené,málokedy s nim varím no tuto mi sedí.
samanka
vydarené bagetky @Pamacka , dá sa aj bez pekárničky. Ale pre toho, koho bolia ruky ako mňa, je pekáreň veľký pmocník.
zitar
Vyzerajú, ako keby si ich kúpila v pekárni a odfotila / to je pochvala/, krásne a páči sa mi, že recept je nie na gramáž, ale na šálky.
pamacka
cesto je fajne, dobre sa tvaruju a elektricka rura je suprova vec asi na plynaku by som ich nespravila
juro8547
Dakujem za recept:) prave som to skusal v praci, sice nevyzera to ako bageta, skor sa to podoba na chlieb, ale je to bomba:)) vsetci chvalia
pamacka
z tohto sa daju aj žemličky robiť aj biely chlieb,ked sa mi nechce bagetkovat,urobím chlebík:)
evia
ja som si zarobila podľa tvojho receptu cestíčko v domácej pekárni, ale bohužiaľ to nevyšlo. Pomer 2 šálky vody ku 4 šálkam múky mi vytvoril veľmi riedke cesto a musela som pridávať múku.
pamacka
evia a inak boli dobre?mozno muka malo ,,pila,,ja mam takyto pomer -niekde su recepty ze 1šalka vody na 1 1/2 šalky muky-ale aj 450ml vody na 800g muky-treba to doštelovať na svoju ruku:)
marianne69
absolutne vynikajuce bagetky,dala som 1 hrncek celozrnej muky+3 hrnceky hladkej muky+1 PL ovsenych vlociek su skvele,dakujem za recept:-)
cica2
tie sú krásne, som rada že som recept objavila:)
prdelinka
akurat som ich dopiekla.spravila som 6 menších,dala som ovsenú múku na polovicu s hladkou,piekla presne 20 minút,ale zvonku sú strašne tvrdé.nabudúce skúsim len z hladkej asi :) ale inak chutia vynikajúco :)
daniella9
robila som presne podľa vášho receptu, ale celé je to na pi*u...:-/:-/:-/
cesto je totálne lepkavé a tuším ani nenakyslo...viete mi poradiť kde je chyba?
stuvik
prave som dopiekla bagetky,vyzeraju krasne ale su dost tazke..robila som ich presne podla vas a cesto bolo velmi lepkave,nedalo sa tvarovat,primiesila som este muku,no ale robota za rit..chutovo boli dobre..ostanem radsej pri mojom starom recepte...
prdelinka
ja ich akurat peciem,zvonku su totalne hnede,to asi to vajce....uvidim ake budeu ked vychladnu :)
vevericka
recept som si trosku prisposobila, lebo som mala cerstve kvasnice a nevedela som, aku salku mam pouzit, ale bagetky su vyborne a chrumkave, aj ked vzhladovo trosku nepodarene :-)
sllniecko007
vyzeraju a super, ukladam recept a dnes vyskusam, mozem sa opytat? co by sa stalo, kedy som dala normalne drozdie namiesto suseneho?
zuzanamarek
Práve som ich upiekol presne podľa receptu, len droždie som dal čerstvé a sú krásne a detičky mi ich jedia a to je pre mňa ukazovateľ, že sú SUPER
marianne
@pamacka uplne vazne,ja tie Tvoje bagety peciem asi uz po 5x .Pre mna su jednotkou na vareche,ani jedne sa mi tak nechutia ako Tvoje...dnes som robila 3 salky hladka a 1 salka celozrnna a opat vyborne.Patri Ti velke moje dakujem:-)


mimo159753
A čo by sa stalo keby namiesto sušenehocesta by som dal čerstve ? Ale inak vyzeraju fajne :3
bablew89
Vyskúšala som, cesto malo takú akurát konzistenciu, nevyzerajú ako tvoje. Chutia ako ciabatty, ale sú vynikajúce :) Pridala som do cesta ešte malú lyžičku octu a nepotierala som vajíčkom (lebo som akurát nemala), ale počas pečenie (asi po 10 minútach) som potrela slanou vodou a piekla na 220 stupnoch. V reze sú krásne nadýchané :)
beatabs
aj ja sim ich vyskúšala včera a cesto bolo dosť riedke,takže dnes opakujem a vyzerá to sľubne ale dala som 500g hl.múka,300-400 ml vody,pol kocky droždie čerstvé a konzistencia nie je riedka, takže kto bude chcieť nech vyskúša tento pomer
huggies
mne sa to podarilo iba na vrchu trosku chrumkavejsie a tmavsie ale to mam taku ruru . chuti to ako biely chlieb
beatacsontosova
dneska som spravila, zamiešala 2 šálky chlebovej múky, 1 šálku obyčajnej špaldovej múky a 1 šálku pšeničnej celozrnnej, vyšli mi 4 vynikajúce bagety, drahý má zajtra na služobku :-) vynikajúce, nadýchané
trubi
mne hrozne napuchli, môžem krájať ako chleba :D

nabudúce radšej spravím 6 menších :)
babinka
Prave som upiekla dva bochniky ochutene cesnakom a natrete cesnakovou slanou vodou. Konecne si my Slovaci tuna dame ozajstne pecivo. Toto som piekla narychlo, lebo doma nic nebolo. So skvarkovou mastou - jaaaaj, mnam


babinka
Ďakujem @redakcia , že je zle prenesená z fotaku som zbadala až po zverejnení. Ale chlebík - bageta sa už minul a chutil všetkým ( a s domácou masťou zo slaninky, Ach jaaaj
wiwi
Ďakujem za skvelý recept na bagetky dnes som ich piekla už po 2 x a vydarili sa. S cestom sa mi lepšie pracovalo s naolejovanými rukami ako s pomúčenými .Najprv som cesto vyklopila na naolejovaný plech rozdelila, postláčala v rukách do tvaru a šup s ním na druhý plech vystlaný papierom na pečenie :)
tina221
@Pamacka zaujímalo by ma akú veľkú šálku ste v recepte použili? a hladkú múku ste použili chlebovú alebo hladkú extra špeciál? prosím doplňte to do receptu. ďakujem
kucharka
Robievam podľa tohto receptu skoro pravidelne. A vždy sú iné.... neviem prečo.. ale vždy dobré.
Minule boli chrumkavé a tvrdšie, teraz boli mäkké a akoby “rožkové”.
Ďakujem za super recept.


2010
Bez potretia, ale ina dlzka kysnutia tam je trik.
2010
Nechce to pridat, sorry, nebola natreta vajickom, tak sa nerobia, ale postriekana vodou
Skusim este raz,

Zaujímavé video z archívu TV Varecha