Maďarské rezne fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 2. mája 2011

Viem,že ich je tu na vareche veľa,hlavne pod názvami ako obrátené rezne,no my sme ich vždy doma volali maďarské,neviem prečo ... :o)

20 minút
príprava
100-120 minút
na 200 °C

Suroviny

  (na rezne)
podľa potreby
podľa potreby
6 ks
podľa potreby na podliatie ( alebo vývar )
podľa potreby bez glutamanu
 obyčajné
2 lyžice
príloha: ryža




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso nakrájame na rezne,narežeme,vyklepeme a mierne osolíme.

    Maďarské rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obalíme v strúhanke a potom v rozšľahanom vajíčku.

    Maďarské rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Narýchlo opražíme na rozpálenom oleji.

    Maďarské rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezne preložíme na pekáč,podlejeme vodou,alebo vývarom,pridáme kečup,maslo,vegetu a výpek . Vložíme do rúry a necháme dusiť pri 200 st. cca 100-120 min. ( Masla dáme viac,no kým som to ja stihla odfotiť,tak sa mi zvyšok roztopil :o) )

    Maďarské rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s ryžou a zeleninovou oblohou .

    Maďarské rezne (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Robievam, ale skoro vôbec nepodlejem, dám tam len ten výpek, stačí, už by sa mi to zdalo mastné, pridávať nejaký tuk, potom radšej priliať deci vody, príp. zmiešanej s vegetou alebo nejakým gril. korením. Ale spôsobov je veľa, každému to inak chutí. Je to ozaj dobré, mäso je mäkkučké.
letisia
A prečo maďarské? Ja to robievam ako slovenské. Lenže podľa môjho receptu sa do veľkého hrnca dá podusiť cibuľka, potom sa pridá kečup, horčica, soľ, vegeta a bylinky podľa chuti, zaleje sa to vodou a keď to vrie, poukladajú sa vedľa seba rezne nie celkom ležato a dusí sa to do mäkká. Rezne sú úžasne šťavnaté. Vlastne tento tvoj recept @Hviezdickaz je vhodný na rôzne úpravy, základ je vždy vyklepanie v strúhanke a opečenie v obalenom vajci. Niekto dokonca rezne podáva takto bez ďalšej úpravy.
ola111
Tieto rezne mi vždy robievala moja svokra,boli naozaj úžasné,mäkké,ako píše@evanaaa a @letisia ,ďakujem za pripomenutie,veruže v najbližšej dobe urobím.
danculka
Tiež som si myslela,že robím slovenské,ja akurát nerobím tú poslednú fázu v rúre, ale v tlakáči na site a nepridávam už nič len pod sito vodu a rezne poukladám na stojato a do vrchu aj na ležato a vmestí sa mi ich aj dvadsať....
ancicka
Aj ja som si vždy myslela,že sú to slovenské.Ja ich tiež naklepávam v struhanke,ale či už madarské,alebo slovenské vždy sú určite výborne.
ainy
ja ich mám tiež rada, ale dávno som ich nerobila....
angiek
noo toto raz varila jedna znama, ona je kucharka a podavala to na nejakej oslave...a tam niekto vymyslel, nejaky mudry, ze je to z pstrosa, ze take dobre jedlo este nemali..tak si to vsetci chvalili...ono to masko tak dobre zmäkne az sa rozplyva, mnam
hviezdickaz
Ja si tiez myslim,ze je to slovenske jedlo,no my sme ich vzdy volali madarske rezne ;-) ,dakujem vsetkym za komentare :-)
hortenzia51
hmm..každý ich vola inak - mi ich voláme moravské rezne.. a davamé veľa cibule a zalejeme to kečupom,kto aký má rad taky si dáva.. k tomu zemiakovú kašu a zeleninový šalat...
janazjarku
A my sme ich volali jednoducho hovädzie rezne :-) pradávno som ich nerobila a ani nejedla robievali sme takmer rovnako len sme ich pred dusením v rúre dobre poprekladali cibuľou nakrájanou na hrubé kolieska mňam :-)
midian
U nás sú to zas klepané rezne a zbožňujem ich s tarhoňou a cviklou. Fantastické jedlo!
hviezdickaz
ja som tarhonu este nikdy nerobila,no uz som si ju kupila,a musim sa k tomu dokopat,aby som ju konecne aj urobila... vyskusam @midian asi aj s tou tarhonou :) ,vdaka
1x lianka
gabrielka
robím obrátené rezne z bravčového mäsa, naklepané potriem cesnakom, osolím, okorením, do strúhanky, do vajca, opiecť prudko na oleji, dám do pekáča, na každý rezeň plátok cibule, kúsok slaniny, trochu podliať vodou a dať piecť zakryté, potom na chvíľu ešte odokryté dopiecť.
cica2
ďalší lákavý a krásny recept! Poznám to a vrelo odporúčam, už som to robila ale z bravčového stehna, mňam:)...ale niekedy vyskúšam aj z hovädzieho mäsa, sú potom aj tie mäkké?
hviezdickaz
@cica2 - ano,su tiez makucke z hovadziny, a rada ich robievam aj z bravcoviny.Akurat minulu nedelu som ich robila z bravcoviny,a moja polovicka sa nevedela dojest :))) Z kuraciny som ich nerobila,tu jedavame malokedy, tak 5x za rok :D
terezka326
ja ich robím z bravčového stehna, nedávam ich zapekať len ich v hrnci
podlejem polievkou vývarom a sú výborné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia