Smažené bravčové koleno
Takéto koleno som prvý krát jedol v jednej hospode v malej vesničke v Českom Raji. Veľmi...
Šťavnatý orechovník
Kto má rád orechy a kombináciu mäkučkého cesta a šťavnatej plnky, ten si príde na svoje....
Kurací paprikáš
Kura na paprike so smotanou je vynikajúce sýte jedlo, tentokrát som robila z kuracích stehien s...
Mliečne rožky s orechovo-jablkovou plnkou
Výborná pochúťka na raňajky, olovrant či večeru, ale aj na desiatu deťom do školy. Dnes...
Tvarohovo–čučoriedkový závin
Tvaroh vymiešame s cukrom a vajíčkom a natrieme ho na rozvinuté štrúdľové pláty alebo rozvaľkané lístkové cesto...
Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta
Tento recept pochádza z kuchyne Bódi Margó. mnohokrát som ho už robila, ale nefotila som....
Mrkvové sušienky pre našich psíkov
Piekla pre psov. Mala som zas mrkvovú drť a psíky mali určite chuť na...
Dezert Il castagnaccio
tento typický talianksy dezert z gaštanovej múky budete buď milovať alebo nenávidieť, myslím, že nič...
Syrové pagáče
Tak už ani neviem, koľký je toto môj recept na syrové pagáče, ale každý...
Strúhaný jablkový koláč s kokosovým snehom
Tento koláčik som nepiekla dobrých 15 rokov, vykutrala som ho z nespočetného množstva papierikov, založených v...
Domáce trdelníky
Zo surovín na cesto si vypracujeme hladké nelepivé cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť aspoň hodinku....
Linecké kolieska s orechovým snehom
Tieto kolieska sú veľmi chutné a tiež aj dobre vyzerajú. Nie sú veľmi náročné na prípravu....
Zapekané kolienka /fotorecept/
Zapekané kolienka máme radi najmä s údeninou a syrom. Je to rýchly obed i večera, ...
Pappardelle s hovädzím mäsom a rajčiakmi
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Viedenská torta
Dno formy vymastíme, rúru dáme vyhriať na 200 °C. Vajcia rozdelíme na žĺtky a na...
Cestoviny s boloňskou omáčkou a sójovou drťou
Niekedy máme mäsa už vyše hlavy, tak si spravíme cestoviny so sójovou drťou.
Cesnaková ryža
recept mám od mojej svokry a u nás sa iná ryža vlastne ani nevarí. Je super...
Jelení chrbát na višňovej omáčke
Jelení chrbát očistíme od šliach a nakrájame na 8 medailónikov. Okoreníme, osolíme a na horúcej...
Domáce rožky
Z droždia, cukru, mlieka a štipky múky si spravíme kvások tak, že mlieko zohrejeme,...
Slovenská paštéta
Keď sme mali husi a prišiel ich čas, mama ich "nadžgávala" varenou kukuricou, aby boli...
Jemné buchty s čoko-slivkovým lekvárom
Kysnuté buchty patria medzi starú dobrú klasiku, ktorú každý pozná už z detstva....
Karamelové veterníky
Odpaľované cesto: Vodu, olej a soľ privedieme do varu. Prisypeme múku a miešame, kým...
Pórové rizoto so špenátom
Pravé rizotá patria k mojim najobľúbenejším jedlám a dnes som sa rozhodla pre jeho jarnú verziu...
Zemiakové placky
Z deň vopre uvarených zemiakov pod šupkou urobíme zemiakové cesto, ošúpeme najemno nastrúhame, posolíme a zmiesime so...
Pečené čínske rezance a lá Lali
Jednoduché, chutné a relatívne ľahké jedlo, keďže po dvoch hodinách som opäť hladný :)
Vanilková strieška
Milujem tento rýchly a výborný dezert, lebo sa ho naučili aj moje dcéry a už ho...
Hovädzie ragú na hríboch smrekových, červenom víne a šípkovom lekvári
Ak robím na iné jedlo úhľadné rezne z hovädzieho mäsa, vždy si odložím odkrojky z neho...
Paprikáš z kuracích srdiečok
V časoch mojeho detstva na Barčianskej č. 32 v mojich milovaných rodných Košiciach bolo kuracie srdce...
Ruské vajce
Ja robím ruské vajce do malých uzatvárateľných nádob, takže si ich môžeme vziať do práce na...
Rizoto pre labužníkov
Rizoto som obyčajne varila len z nedostatku inšpirácie, ale odkedy som videla pripravu rizota talianskym kuchárom, ...
Grilovaný camembert s orechmi a medom
fotku podobného syra som videl minulý rok na internete a hneď som vedel, že ho musím...