Foto: jody
Ako bola návšteva poznamenala - treba ich jesť pripálené a studené... :-)))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu so slaninou nakrájame nadrobno a spolu opečieme. Necháme vychladnúť. Medzitým si obielime a nastrúhame zemiaky.
-
2
Zmiešame zemiaky, cibuľu so slaninou, čierne mleté korenie, majorán, vajcia, cesnak, soľ a podľa potreby hustíme múkou.
-
3
Z cesta vyprážame na horúcom tuku veľké placky...
-
4
...z oboch strán do chrumkava.
-
5
Plnky som tentoraz zvolila dve, pretože polovička návštevy nemusí pečienku. :-) Ale dá sa to spraviť aj všetko v jednom hrnci. Prvá plnka: v kastróli speníme na drobno nasekaný cesnak, pozor aby nezhorel!
-
6
Pridáme kuracie mäso, premiešame, necháme zatiahnuť, zasypeme korením garam masala, ešte opečieme, aby pustilo vôňu, podlejeme vodou (veľmi málo, zdusíme na šťavu), posolíme a udusíme do mäkka.
-
7
Druhá plnka: na tuku opečieme väčšie množstvo nasekanej cibule. (Ak by ste chceli robiť všetko v jednom, tak suroviny pridávajte v tomto poradí - cibuľa, cesnak, kuracina, pečienka).
-
8
K opraženej cibuli pridáme očistenú a na menšie kúsky pokrájanú pečeň. Prisypeme garam masala, opražíme, podlejeme vodou (máličko), udusíme. Ja pečienku nesolím.
-
9
V tomto štádiu mi odišli baterky vo foťáku. :-) Ale, k takmer udusenej kuracine aj k takmer udusenej pečienke nasypeme mrazený hrášok a minimálne 5 minút povaríme. Nakoniec do oboch zmesí pridáme zopár lyžíc rajčinového pretlaku (kto veľmi chce, dá aj kečup) a necháme prehriať. Nehustíme ničím. Na obrázku je zmes na druhý deň, keď som všetko pomiešala dohromady. :-)
-
10
Na veľký tanier rozprestrieme placku, ...
-
11
...na polovicu pokladieme náplň a preklopíme. Ja som to potom ešte prekladala na druhý tanier, pretože ten prvý bol mastný, ale to len kvôli návšteve. :-)
-
12
Servírujeme s veľkými kôpkami hustého smotanového jogurtu. Prajem dobrú chuť!
paradny receptik mnam ci by som si dala...