Teľacie medailóniky na šampiňónoch

redakcia - fotkaredakcia, 23. augusta 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 konzerva
1 PL




Postup

  1. 1

    Z teľacieho stehna nakrájame malé plátky – medailóniky. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Opečené medailóniky vyberieme a do výpeku pridáme šampiňóny.

  2. 2

    Podlejeme vodou, krátko podusíme, zahustíme škrobom rozpusteným v troche studenej vody, osolíme podľa chuti, okoreníme, dochutíme worcesterskou omáčkou a citrónovou šťavou.

  3. 3

    Nakoniec omáčku zjemníme kúskom masla. Opečené medailóniky prelejeme pripravenou omáčkou, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia