4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z teľacieho stehna nakrájame malé plátky – medailóniky. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Opečené medailóniky vyberieme a do výpeku pridáme šampiňóny.
- 2
Podlejeme vodou, krátko podusíme, zahustíme škrobom rozpusteným v troche studenej vody, osolíme podľa chuti, okoreníme, dochutíme worcesterskou omáčkou a citrónovou šťavou.
- 3
Nakoniec omáčku zjemníme kúskom masla. Opečené medailóniky prelejeme pripravenou omáčkou, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu