Kotlikový srnčí guláš

peter64 - fotkapeter64, 28. februára 2011

Pridám zopár receptov z diviny tento recept mám od kamaráta poľovníka.

Suroviny

800-1000 g, alebo zajačie mäso
2 ks
2 ks
150 g
3 ks
1 ks, alebo
2 ks
1 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso vložíme cez noc do marínady.Na druhý deň ho vyberieme,pokrájame na kocky a opečieme do zlatistá.Potom ho vyberieme a na oleji po opekaní opražeme cibuľu,mrkvu a zeler,všetko pokrájané nadrobno.

  2. 2

    K zelenine pridáme plátky slaniny a postupne prilievame marinádu.Do šťavy vložíme mäso a udusíme domäkka.Počas dusenia pridávame rajčiaky pokrájané na plátky,alebo paradajkový pretlak,feferónky,mletú červenú papriku,soľ a mleté čierne korenie.Päť minút pred koncom varenia zahustíme šťavu múkou rozmiešanou vo vode.Podávame s knedľou.

Recept je zaradený do kategórií:
Srnčie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

eva53
pre začiatočníkov by som ešte napísala ,z čoho sa pripravuje marináda. Inak recept nemá chybu,mňam.
nufo41
dobry kuchtik si, ale ja by som nahradil olej mastou a muku postruhanym alebo este lepsie rozvarenym zemiakom...inak dobre...nevaris v posr...j restauracii ,ale u seba doma...či???nabuduce popiseme o haluskach, ,mam dobre napady vyskusane...