Rakúske krupicové knedličky do polievky

renire - bez fotkyrenire, 25. októbra 2013

je to originál rakúsky recept od rodiny v ktorej pracujem a sú fakt skvelé-lepšie som ešte nejdla a zbožňujem ich

Suroviny

25 dg (alebo detská)
25 dg
podľa potreby
trocha
trocha (alebo sóda)
1 kus




Postup

  1. 1

    Vvymiešame krupicu s maslom,žítkom,soľou a muškátovým orechom a prídame trocha minerálky.Z bielka si ušľaháme tuhý sneh a ten opatrne primiešame do cesta.Keď máme cesto hotové necháme ho minimálne pol hodiny odstáť.Kn

  2. 2

    edlíčky zavárame do vody,ktorá vrie len mierne.Morkou kávovou lyžičkou si tvarujeme knedlíčky a vkladáme opatrne vo vriacej vody-pomaličky ich varíme cca 15 minút.Hotové vyplávajú na povrch vody.

  3. 3

    Vyberieme ich a môžme podávať.Ak ich narobíme viac môžme si ich kľudne zamraziť do zásoby.

Diskusia k receptu

staja
Môžu byť zaujímavé, robím podobné - bez minerálky. Len to množstvo múky a masla mi nejako nesedí - spolu 500 g - to ide do riadneho hrnca s polievkou. Nie je tam chyba?
renire
aj mňa zaskočilo to množstvo masla,ale vraj koľko krupice, toľko aj masla má byť-sama som ich ešte nerobila doma,ale 2 x sme ich robili spolu s autorkou tohto receptu v rakúsku a boli super-práve preto som si vypýtala recept
renire
ešte som zabudla dodať ,že sme to robili z krupice ,ktorá je originál na tieto knedlíčky-tú tam dostať kúpiť a je balená po 25 dg a aj tento recept je na 1 balenie tejto krupice
evanaaa
Taká krupica by sa zišla, občas chodíme do Rakúska na nákup, ak by som vedela presnejšie, aký má aspoň obal, pozrela by som sa na ňu. Inak, až na tú minerálku ( možno aj tú niekto tu dáva) sa aj u nás robila, ešte sa ale dala do nich petržlenová vňať.
renire
na tej krupici je napísané,že je to na griess nockerln
renire
a ešte by som rada opravila recept,ale neviem ako-miesto jedného vajíčka treba dať 2-ospravedlňujem sa ,že som si to hneď nevšimla
567funny567
skusala som ale znutra boli surove, neviem co som spravila zle som sa receptom riadila mozno som ich prilis velke spravila




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia