Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkové pité

Annamaria Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 22. augusta 2022
Jablkové pité
Foto: Pravda - Ivan Majerský
50 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
1/2 bal.
120 g
100 g
2 ks
2 PL
Jablková plnka:
1 kg
200 g




Postup

  1. 1

    Očistené a na kocky nakrájané jablká zasypeme cukrom a udusíme domäkka. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na dosku preosejeme múku s práškom do pečiva. Rozmrvíme v nej maslo, pridáme cukor, vajcia, smotanu a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dva diely. Jeden diel rozvaľkáme, položíme na pomastený plech 40x30 cm, natrieme jablkovou plnkou a zakryjeme druhým rozvaľkaným dielom.

  3. 3

    Vrch koláča popicháme vidličkou a potrieme vajcom. Dáme piecť do rúry, ktorú sme už vopred rozohriali na 180 stupňov, asi na 35 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia