Jablkové pité
Annamaria Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 22. augusta 2022
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 22. augusta 2022

Foto: Pravda - Ivan Majerský
50 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Očistené a na kocky nakrájané jablká zasypeme cukrom a udusíme domäkka. Necháme vychladnúť.
- 2
Na dosku preosejeme múku s práškom do pečiva. Rozmrvíme v nej maslo, pridáme cukor, vajcia, smotanu a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dva diely. Jeden diel rozvaľkáme, položíme na pomastený plech 40x30 cm, natrieme jablkovou plnkou a zakryjeme druhým rozvaľkaným dielom.
- 3
Vrch koláča popicháme vidličkou a potrieme vajcom. Dáme piecť do rúry, ktorú sme už vopred rozohriali na 180 stupňov, asi na 35 minút.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu