Foto: roberto22
Mal som pekných pár kúskov bravčovej panenky a v chladničke pár broskýň k tomu 2 tvrdé rožky tak ma napadol tento recept a výsledok Zobraziť celý popisMal som pekných pár kúskov bravčovej panenky a v chladničke pár broskýň k tomu 2 tvrdé rožky tak ma napadol tento recept a výsledok bol nad moje očakávania :D
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Broskyne ošúpeme , nakrájame na menšie kocky a pridáme na panvicu s maslom jemne orestujeme ,pridáme med (ja som tam šupol aj trocha mäty) a 5 min na miernom ohni varíme.Zatial si nakrájame rohlíky na menšie kúsky a zalejeme mliekom premiešame aby bol každý kúsok namočený a pridáme obsah panvice.
-
2
pridáme mletú škoricu
-
3
a vymiešame na plnku , keď sa nám zdá riedka pridáme hrubú múku
-
4
panenku si umyjeme osušíme a jemne nožom cez stred vytvoríme otvor na plnenie
-
5
pnku si nabereme do mikroténového sáčku odstrihneme roh a vložíme do otvoru v panenke stlačením sáčku nam plnke pekne ide do vnútra a mi len jemne masírujeme panenku aby bola rovnomerne rozložená vo vnútri koniec zafixujeme špajlov
-
6
Naplnené panenky ukladáme na plech ja som ho vymastil bravčovou masťou osolíme , okoreníme a pocesnakujeme roztlačeným cesnakom.Na každú naukladáme pekne do šikma plátky slaninky prihodíme pár vetvičiek rozmarínu podlejeme vodou zakryjeme alobalom a vložíme do trúby vyhriatej na 220 st. pečieme pol hodinku potom teplotu na dalšiu pol hodinku stiahneme na 180 st. a po pol hodinke odokryjeme a dopekáme pekne do hneda.
-
7
Dobrú chuť
Diskusia k receptu