Foto: zuzickaaa1
Veľmi ľahké a chutné piškótové cesto:)
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Suroviny potrebné na super koláčik:)
-
2
Štyri žĺtka vymiešame s vanilkovým a s kryštálovým cukrom na hustú hmotu. Bielká vyšľaháme na sneh.
-
3
Primiešame ďalšie suroviny a všetko spolu dobre premiešame.
-
4
Vylejeme do múkou vysypanej tortovej formy a necháme piecť cca 20min.
-
5
Necháme vychladnúť.
-
6
Potom natrieme marhuľovým džemom. Ak máme čas, tak cesto môžeme prekrojiť na dva pláty a natrieť džem aj tam.
-
7
Poukladáme broskyne. Ja som broskyne posypala ozdobami, aby to v želatine vyzeralo krajšie.
-
8
Uvaríme želatinu a necháme ju poriadne vychladnúť. Ak by bola teplá, tak sa voda vyparí do cesta a koláč bude mokrý.
-
9
Nalejeme do formy a necháme 24h. stuhnúť. Dobrú chuť:)
@tasmin bohuzial, neviem ti poradit, ale zalozila som diskusiu, tak snad sa tam dozvieme, co je vo veci:)