Želatínový koláč fotorecept

zuzickaaa1 - fotkazuzickaaa1, 8. marca 2011

Veľmi ľahké a chutné piškótové cesto:)

10
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

1 dcl
1 dcl
4 ks
200 g
200 g
1 ks
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Suroviny potrebné na super koláčik:)

    Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Štyri žĺtka vymiešame s vanilkovým a s kryštálovým cukrom na hustú hmotu. Bielká vyšľaháme na sneh.

    Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Primiešame ďalšie suroviny a všetko spolu dobre premiešame.

    Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vylejeme do múkou vysypanej tortovej formy a necháme piecť cca 20min.

    Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme vychladnúť.

    Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom natrieme marhuľovým džemom. Ak máme čas, tak cesto môžeme prekrojiť na dva pláty a natrieť džem aj tam.

    Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Poukladáme broskyne. Ja som broskyne posypala ozdobami, aby to v želatine vyzeralo krajšie.

    Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Uvaríme želatinu a necháme ju poriadne vychladnúť. Ak by bola teplá, tak sa voda vyparí do cesta a koláč bude mokrý.

    Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nalejeme do formy a necháme 24h. stuhnúť. Dobrú chuť:)

    Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

dorisa
Krasny koláčik,želatinu aj ja mám velmi rada+ ta piškota a ovocie= nemá chybu.
tasnim
vyzera to super, len ked ja sa so zelatinou uz bojim robit..mne sa stale vpije do kolace ;( ..a ked ju necham vychladnut tak zasa taka hrudkovata uz je na kolaci a nie taka krasna rovnucka ako vasa fnuuuk...
vavan
Z tohto cesta robievam bábovku len dávam výberovú múku,môžem potvrdiť je vynikajúce
bejda7
Tortička je pekná,aj ja v poslednom čase používam dosť želé..:))
zuzickaaa1
Dakujem Vam pekne:)
@tasmin bohuzial, neviem ti poradit, ale zalozila som diskusiu, tak snad sa tam dozvieme, co je vo veci:)
olga42
Želatinu treba zohriať do bodu varu.Potom ju odstaviť zo sporáka a miešať.Keď začne trochu hustnúť,vtedy poliať koláč.Či je želatina už dosť hustá,zistím tak,že kvapnem z nej na tanierik a keď kvapka sa nerozlieva,vtedy treba ňou rýchlo poliať koláč.A postupovať presne podľa návodu na sáčku.
stanco
no neviem,24hod tuhnut ..to asi nevydrzi :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia