Tak toto je niečo pre vegetariánov, hoci ňou nie som rada si urobím aj bezmäsité jedlo. Minule som vzala do práce a len sa Zobraziť celý popisTak toto je niečo pre vegetariánov, hoci ňou nie som rada si urobím aj bezmäsité jedlo. Minule som vzala do práce a len sa tak za ním zaprášilo. Rizoto nemusí byť len z ryže.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
25 dkg |
|
1 balík |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
4-5 poliev.lyžíc |
|
dľa chuti |
|
dľa churi |
|
dľa chuti |
|
5-10 dkg |
|
1 dcl |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Uvaríme si pohánku presne podľa návodu /ja kupujem zn. Lagris je celkom dobrej kvality/. Medzitým si na oleji orestujeme cibuľu, cesnak,vyklopíme mrazenú zeleninovú zmes, pridáme soľ, koreniny, trošku podliať zeleninovým bujónom a keď je to polomäkké nakoniec pridáme víno a udusíme do mäkka. Ja dávam zelen.zmes kde je všetko hrášok, mrkva, brokolica, karfiol atď a pridám ešte aj za hrsť baby-karotky. Túto zmes treba dobre dochutiť,pikantnejšie, slanšie lebo pohánka je bez chuti.
- 2
Nakoniec pohánku zľahka zmiešame so zeleninovou zmesou. Každú porciu ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťkou /samozrejme čerstvou je najlepšie,alebo mrazenou keď nemáme/ a posypeme nastrúhaným parmezánom, ak nemáme tak môže byť aj eidam. Ja používam parmezán. V čese sezóny dávam aj hríbiky v zime môže byť aj pár šampiňónov, tie potom orestujeme na cibuľke prvé až potom pridáme zeleninovú zmes.
- 3
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu