Pohánkové zeleninové rizoto

tinca - fotkatinca, 6. februára 2010

Tak toto je niečo pre vegetariánov, hoci ňou nie som rada si urobím aj bezmäsité jedlo. Minule som vzala do práce a len sa Zobraziť celý popisTak toto je niečo pre vegetariánov, hoci ňou nie som rada si urobím aj bezmäsité jedlo. Minule som vzala do práce a len sa tak za ním zaprášilo. Rizoto nemusí byť len z ryže.

4-5
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

25 dkg
1 balík
2 ks
3 strúčiky
4-5 poliev.lyžíc
dľa chuti
dľa churi
dľa chuti
5-10 dkg
1 dcl
na ozdobu




Postup

  1. 1

    Uvaríme si pohánku presne podľa návodu /ja kupujem zn. Lagris je celkom dobrej kvality/. Medzitým si na oleji orestujeme cibuľu, cesnak,vyklopíme mrazenú zeleninovú zmes, pridáme soľ, koreniny, trošku podliať zeleninovým bujónom a keď je to polomäkké nakoniec pridáme víno a udusíme do mäkka. Ja dávam zelen.zmes kde je všetko hrášok, mrkva, brokolica, karfiol atď a pridám ešte aj za hrsť baby-karotky. Túto zmes treba dobre dochutiť,pikantnejšie, slanšie lebo pohánka je bez chuti.

  2. 2

    Nakoniec pohánku zľahka zmiešame so zeleninovou zmesou. Každú porciu ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťkou /samozrejme čerstvou je najlepšie,alebo mrazenou keď nemáme/ a posypeme nastrúhaným parmezánom, ak nemáme tak môže byť aj eidam. Ja používam parmezán. V čese sezóny dávam aj hríbiky v zime môže byť aj pár šampiňónov, tie potom orestujeme na cibuľke prvé až potom pridáme zeleninovú zmes.

  3. 3

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

bozulka
Určite to je dobré lebo pohanku máme radi ,ale ja nemám rada veľmi mrazenu zeleninu,radšej robím z čerstvej.Mrazená je asi rýchlejšie urobená.Akú značku mrazenej zeleniny použivate aby bola skutočne chutná?
sandratamer
Ja používam už roky jedinú - findus. Lebo tak ako vyzerá na obrázku, vyzerá aj produkt vo vnútri a po sparení netreba pridávať maslo ani soľ - chutí vynikajúco bez akýchkoľvek prídavkov.
tinca
Samozrejme v lete siaham aj ja po čerstvej zelenine,ale v zime dávam mrazenú /bozulka má pravdu je to aj rýchlešie/. Findus je výborná zn.,ale nedávno som použila Vinickú pol. zmes a bola som spokojná,aj baby karotka bola pekná. Findus je ideálna zn. napr. aj na zelen.oblohu,alebo keď už neviem čo jesť, tak si ju dám na parné sítko a tak len zobkám, je fakt chutná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia