
Cannelloni plněné masem
Maso umeleme a přidáme sůl, pepř, česnek, majoránku, 1 vejce, kari a trochu...

Torta della nonna - Babičkina torta
Tuto klasicku taliansku tortu sme ochutnali pri nasej navsteve Toskanska. Chutila nam. Tak som si...

Panini Agnello
Chlieb panini rozkrojíme, vnútornú stranu opečieme do chrumkava a pokvapkáme olivovým olejom. Potom naplníme opečeným...

Penne quattro formaggi, so šampiňónmi a hrachom.
Jedna klasika s pridaním zopár ingrediencií podľa chuti.

Risotto s pečenými žltými paprikami
Podla farby by sa mohlo zdat, ze ide o klasicke milanske safranove rizoto. Zltu farbu...

Mäsové lasagne
tak tento recept mám od brata, kt. neskutočne dobre varí a už niekoľko rokov ich...

Tyčinky grissini s bylinkami a parmezánom
Parmezán posekáme na malé kúsky. Pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, cukor a soľ. Primiešame múku, ...

Nivové špagety à la Dobrůtka
Vždy keď máme nivu a nevieme ako ju použiť, nivová omáčka to istí :). Jednoduchá...

Stredomorská bruschetta - s paradajkami, olivami a mozzarellou
Milujem tieto úžasné jednoduché letné jedlá - mne pripomínajú dovolenku, oddych, more. Po crostini...

Taliansky krupicový koláčik
Tento recept som našla v talianskej knihe, vyskúšala som a bol naozaj výborný.

Šťavnaté mäsové placky dvoch hláv a štyroch rúk, servírované na cestovinovom hniezde
Pôvodný recept je určite z talianska. Svojho času sme, s mojim krajším ja, sledovali...

Špagety s cuketou a cherry paradajkami
V našej rodine sú cestovinové jedlá obľúbené, tento rýchly obed, alebo večeru robievam dosť často....

Pizza so zemiakmi podľa Paoly
Jednoduchý recept, trochu neklasická pizza, aj keď tu v Taliansku veľmi obľúbená. Obyčajne sa...

Rizoto so šafránom a hubami
Je to kombinácia mojich dvoch obľúbených rizot: risotto milanese a risotto con funghi.

Bôbová polievka Soňa
Recept byl poskytnut přítelkyní z Itálie, krátce po té co byla zakoupena elegantní krabička s průhledným...

Cviklové rizoto
Na 1PL masla a olivovom oleji speníme šalotku, cesnak a pridáme ryžu, ktorú orestujeme...

Cestoviny s čerstvými figami a mascarpone
Na masle orestujeme čerstvé nakrájané figy, podlejeme likérom Lemoncello. Pridáme vanilkový strik a nastrúhanú...

Zelená špargľa s parmezánovo-citrónovým maslom
Inšpirácia z časopisu - a ľahká a chutná večera bola o chvíľu na stole:)

Rýchle cesto na pizzu
Recept mám z internetu. Cesto na pizzu by malo pár hodín odpočívať, ale toto rýchle...

Jahňacie pliecko s rozmarínom, tymianom a červenou cibuľou
Lahke, vonave a velmi chutne.

Mont Blanc
Tento dezert pre milovníkov gaštanového pyré pochádza z Talianska. Veľmi obľúbený je aj napríklad v Japonsku,...

Talianska dusená brokolica
Umytú brokolicu rozoberieme na drobné ružičky, stonky olúpeme a nakrájame na plátky. Cesnak rozotrieme so...

Cviklové rizoto podľa Štefana Martinoviča
Snažíte sa do seba dostať cviklu a už neviete ako? Možno vám pomôže recept od Štefana Martinoviča...

Hovädzí valček na víne a paradajkách
No konečne som si našla nejaký čas... tak som ho využila na prípravu ľahkej večere a vlastne...

Cestoviny s medovo- horčicovou omáčkou
Umyté kuracie prsia vcelku povaríme 15 – 20 minút v osolenej vode. Necháme mierne vychladnúť a...

Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom
Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože...

Janovská focaccia (focaccia genovese)
Lahodný chlieb focaccia sa na území Talianska pečie stáročia. Klasická janovská focaccia je hrubá najviac dva...

Krevety so špagetami a s paradajkovou omáčkou
Z času na čas má aj našinec právo, zvlášť podložené aktuálnym dôvodom, byť za „lenivého”....

Pizza z misky rýchlokysky
Toto je asi najdnoduchejší recept na pizzu :)) Cesto výde na celý plech . Ja sm...