Talianska kuchyňa (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Tyrolská cibuľačka

Polievky

recept na túto polievočku som si doniesol z dovolenky, je úplne iná ako francúzska cibuľačka, ...

prazdny

Penne quattro formaggi, so šampiňónmi a hrachom.

Cestoviny

Jedna klasika s pridaním zopár ingrediencií podľa chuti.

prazdny

Pizza so zemiakmi podľa Paoly

Hlavné jedlá

Jednoduchý recept, trochu neklasická pizza, aj keď tu v Taliansku veľmi obľúbená. Obyčajne sa...

prazdny

Rýchle cesto na pizzu

Večera

Recept mám z internetu. Cesto na pizzu by malo pár hodín odpočívať, ale toto rýchle...

prazdny

Špagety s hubami

Cestoviny

Dnes som si pripravil jednoduché ale chutné špagety...

prazdny

Talianska dusená brokolica

Cestoviny

Umytú brokolicu rozoberieme na drobné ružičky, stonky olúpeme a nakrájame na plátky. Cesnak rozotrieme so...

prazdny

Zelená špargľa s parmezánovo-citrónovým maslom

Bezmäsité jedlá

Inšpirácia z časopisu - a ľahká a chutná večera bola o chvíľu na stole:)

prazdny

Bôbová polievka Soňa

Polievky

Recept byl poskytnut přítelkyní z Itálie, krátce po té co byla zakoupena elegantní krabička s průhledným...

prazdny

Rizoto so šafránom a hubami

Bezmäsité jedlá

Je to kombinácia mojich dvoch obľúbených rizot: risotto milanese a risotto con funghi.

prazdny

Špagety s cuketou a cherry paradajkami

Cestoviny

V našej rodine sú cestovinové jedlá obľúbené, tento rýchly obed, alebo večeru robievam dosť často....

prazdny

Pizza

Večera

Dlho som skúšal rôzne recepty na pizzové cesto. Tento robím už stále.

prazdny

Cannelloni plněné masem

Hovädzie mäso

Maso umeleme a přidáme sůl, pepř, česnek, majoránku, 1 vejce, kari a trochu...

prazdny

Tyčinky grissini s bylinkami a parmezánom

Slané chuťovky

Parmezán posekáme na malé kúsky. Pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, cukor a soľ. Primiešame múku, ...

prazdny

Cviklové rizoto

Bezmäsité jedlá

Na 1PL masla a olivovom oleji speníme šalotku, cesnak a pridáme ryžu, ktorú orestujeme...

prazdny

Nivové špagety à la Dobrůtka

Cestoviny

Vždy keď máme nivu a nevieme ako ju použiť, nivová omáčka to istí :). Jednoduchá...

prazdny

Mont Blanc

Dezerty

Tento dezert pre milovníkov gaštanového pyré pochádza z Talianska. Veľmi obľúbený je aj napríklad v Japonsku,...

prazdny

Cviklové rizoto podľa Štefana Martinoviča

Bezmäsité jedlá

Snažíte sa do seba dostať cviklu a už neviete ako? Možno vám pomôže recept od Štefana Martinoviča...

prazdny

Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom

Cestoviny

Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože...

prazdny

Hovädzí valček na víne a paradajkách

Hovädzie mäso

No konečne som si našla nejaký čas... tak som ho využila na prípravu ľahkej večere a vlastne...

prazdny

Pohár s krémom z mascarpone

Dezerty

alebo Coppa Di Crema Al Mascarpone podľa Emanuela Ridiho :) Vyskúšajte, neoľutujete.

prazdny

Cestoviny s čerstvými figami a mascarpone

Cestoviny

Na masle orestujeme čerstvé nakrájané figy, podlejeme likérom Lemoncello. Pridáme vanilkový strik a nastrúhanú...

prazdny

Cestoviny s medovo- horčicovou omáčkou

Kuracie mäso

Umyté kuracie prsia vcelku povaríme 15 – 20 minút v osolenej vode. Necháme mierne vychladnúť a...

prazdny

Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone

Cestoviny

Väčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka....

prazdny

Panzanella

Bezmäsité jedlá

Niečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z...

prazdny

Baklažán po neapolsky

Bezmäsité jedlá

Grilovaný baklažán s horúcou paradajkovou omáčkou plnou byliniek a voňajúcou cesnakom, to všetko posypané syrom a...

prazdny

Zmrazené tiramisové rezy

Dezerty

Osviežujúci letný dezert

prazdny

Taliansky krupicový koláčik

Koláče

Tento recept som našla v talianskej knihe, vyskúšala som a bol naozaj výborný.

prazdny

Risotto alla Milanese

Cestoviny

Jednoduché a chutné šafránové rizoto na víne s maslom a parmezánom.

prazdny

Tekvicové rizoto

Bezmäsité jedlá

Skončila jeseň, keď tekvice dozrievajú sú najkvalitnejšie a je ich hojne. Tekvica je obľúbená v...

prazdny

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom

Hlavné jedlá

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Cestoviny s hríbmi a kukuricou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali 2 kl oleja, aby sa nám...

prazdny

Pizza z misky rýchlokysky

Bezmäsité jedlá

Toto je asi najdnoduchejší recept na pizzu :)) Cesto výde na celý plech . Ja sm...

prazdny

Stredomorská bruschetta - s paradajkami, olivami a mozzarellou

Bezmäsité jedlá

Milujem tieto úžasné jednoduché letné jedlá - mne pripomínajú dovolenku, oddych, more. Po crostini...

prazdny

Rizoto karí so syrom

Kuracie mäso

Toto rizoto mi prišlo veľmi vhod pod ruku, keď som v týždni nevedela, čo uvariť....