Foto: enerrgizer
...šalvia je výborná nielen na rybky, ale napríklad aj na teľacie. Tak som ju teraz pre zmenu dal do lasagní k teľaciemu...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
...najskôr som nakrájal cibuľu a cesnak na drobno. Potom som pomlel mäso a na tej cibuľke som ho orestoval aj s cesnakom, pridal som k nemu nakrájané paradajky, potom aj pyré. Dochutil som čerstvo mletým korením, soľou a nakrájanými lístkami šalvie...
-
2
...z masla, múky a mlieka som spravil bešamel a dochutil som ho muškátovým orieškom, soľou a čerstvo mletým korením. Na spodok plechu som dal kúsok olivového oleja a bešamelu, potom plátky lasagní...vôbec ich netreba predvárať, zmäknú a uvaria sa v omáčke. Na cestoviny som dal mäsovú omáčku a nakrájané šampiňóny...potom zase lasagne a nakrájané paradajky a bešamel a mäso a nastúhaný syr...až pokiaľ som všetko nespotreboval...
-
3
...nedávajte viac ako štyri vrstvy cestovín, lebo zväčšia objem a potom by ste jedli len cestoviny. Na poslednú vrstvu lasagní som dal bešamel, nastrúhaný tvrdý syr a šampiňóny...
-
4
....hodinka v rúre asi tak na 180°C spraví zázrak, ktorý vyzerá takto...
-
5
...podával som s čerstvými cherry paradajkami a hodí sa k nim biele suché vínko ...dobrú chuť :)
Diskusia k receptu