Mäsové lasagne
tak tento recept mám od brata, kt. neskutočne dobre varí a už niekoľko rokov ich...
Talianska dusená brokolica
Umytú brokolicu rozoberieme na drobné ružičky, stonky olúpeme a nakrájame na plátky. Cesnak rozotrieme so...
Šalát s prosciuttom
Túto "rýchlovku" si môžete pripraviť kedykoľvek máte chuť na niečo dobré, zdravé a rýchle. Mám...
Bazalkovo-cesnakový olej
V minulom živote som určite žila niekde pri Stredozemnom mori, lebo kombinácia vône bazalky, cesnaku...
Čerstvý zeleninový šalát s parmezánom
Viete, pri použití kvalitných a čerstvých surovín jedlo naozaj nepotrebuje zvláštne dochucovanie, čo platí aj...
Jednoduché špagety s cesnakom, hráškom a parmezánom
Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu al dente. 300 ml vody z cestovín si odložíme...
Špagety s výbornou bielou omáčkou
Tento recept som dokopy dala sama. Je to podobne spagetam Carbonara, ale je este lepsie!...
Hovädzia nožina v paradajkovej šťave
Je to veľmi chutný recept robený v pomalom hrnci.
Linguine alla carbonara
Dáme variť cestoviny a kým sa nám uvaria tak si v miske rozmiešame žĺtok s malou lyžičkou...
Farfalle so sušenými paradajkami a špenátovými listami
Superrýchly, chutný recept. Moje druhé "ja" malo nutkanie tam dať aj domácu údenú slaninku, ...
Talianska Mortadella
V Taliansku sa stretnete s Mortadellou na každom kroku, ale aj mimo Talianska. Vyrába sa priemyselne...
Tiramisu bez vajíčka
Cukor + Creme Fraiche (da sa nahradit, kyslou smotanou, tvarohom alebo mascarpone) vymiesame.
Špagety so sušenými paradajkami a olivami
Tento recept som pôvodne našla na stránke www. coolinari. sk, tu bola v recepte ešte...
Cesnakové bruskety
Teplé bruskety pečené v alobale ochutené vašim obľúbeným cesnakom podávajte s červeným vínom a uvidíte, ako...
Pohár s krémom z mascarpone
alebo Coppa Di Crema Al Mascarpone podľa Emanuela Ridiho :) Vyskúšajte, neoľutujete.
Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom
Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože...
Zelená špargľa s parmezánovo-citrónovým maslom
Inšpirácia z časopisu - a ľahká a chutná večera bola o chvíľu na stole:)
Penne quattro formaggi, so šampiňónmi a hrachom.
Jedna klasika s pridaním zopár ingrediencií podľa chuti.
Pizza so zemiakmi podľa Paoly
Jednoduchý recept, trochu neklasická pizza, aj keď tu v Taliansku veľmi obľúbená. Obyčajne sa...
Cuketové špagety carbonara
Krehká, chrumkavá zelenina plná vitamínov a minerálov je tým úplne najlepším jedlom počas letných dní...
Panzanella
Niečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z...
Bôbová polievka Soňa
Recept byl poskytnut přítelkyní z Itálie, krátce po té co byla zakoupena elegantní krabička s průhledným...
Špagety s cuketou a cherry paradajkami
V našej rodine sú cestovinové jedlá obľúbené, tento rýchly obed, alebo večeru robievam dosť často....
Cestoviny s čerstvými figami a mascarpone
Na masle orestujeme čerstvé nakrájané figy, podlejeme likérom Lemoncello. Pridáme vanilkový strik a nastrúhanú...
Rizoto karí so syrom
Toto rizoto mi prišlo veľmi vhod pod ruku, keď som v týždni nevedela, čo uvariť....
Rajčatová polévka
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce, cibuli a lístky bazalky nasekáme a spolu se...
Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Tekvicové rizoto
Skončila jeseň, keď tekvice dozrievajú sú najkvalitnejšie a je ich hojne. Tekvica je obľúbená v...
Spaghetti alla puttanesca
Tento recept s pikantno-korenistou chutou pochadza z juzneho Talianska. Vhodne jedlo pocas horucich slnecnych dni.
Rizoto so šafránom a hubami
Je to kombinácia mojich dvoch obľúbených rizot: risotto milanese a risotto con funghi.