
Saltimbocca alla romana a patate alla birra
Po slovensky : Telacie na rímsky spôsob so zemiakmi na pive:) Receptík od Taliana - jednoduchý, rýchly...

Špagety s výbornou bielou omáčkou
Tento recept som dokopy dala sama. Je to podobne spagetam Carbonara, ale je este lepsie!...

Paradajková polievka trochu ináč
Veľmi obľúbená polievka u nás aj v zahraničí. Dlho som hľadala dokonalý recept na túto polievku,...

Špagety so sušenými paradajkami a olivami
Tento recept som pôvodne našla na stránke www. coolinari. sk, tu bola v recepte ešte...

Jednoduché špagety s cesnakom, hráškom a parmezánom
Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu al dente. 300 ml vody z cestovín si odložíme...

Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...

Cestoviny s bazalkou a cherry paradajkami
V hmoždiari roztlčieme 2 strúčiky cesnaku, 3 - 4 vlašské orechy a čerstvú bazalku. Dáme...

Spaghetti con cantarelli - špagety s kuriatkami
Kuriatka patria k prvym jedlym hribom sezony, v závislosti od počasia, klícia od polovice...

Falošné boloňské (zapekané) cestoviny
My so snúbencom varíme viac zo sójového mäska - sme bývalí vegetariáni a táto strava nám chutí...

Panini Agnello
Chlieb panini rozkrojíme, vnútornú stranu opečieme do chrumkava a pokvapkáme olivovým olejom. Potom naplníme opečeným...

Čerstvý zeleninový šalát s parmezánom
Viete, pri použití kvalitných a čerstvých surovín jedlo naozaj nepotrebuje zvláštne dochucovanie, čo platí aj...

Risotto s pestom a hráškom
Ďalšie výborné risotto do zbierky. Krásne zelené a voňavé. Ak máte ryžu na risotto, ...

Torta della nonna - Babičkina torta
Tuto klasicku taliansku tortu sme ochutnali pri nasej navsteve Toskanska. Chutila nam. Tak som si...

Domáce pasírované paradajky
Pasírované paradajky (paradajková passata, pyré) pripravujem každoročne na zimné obdobie v letných dňoch, v čase ich najväčšieho dozrievania....

Bazalkovo-cesnakový olej
V minulom živote som určite žila niekde pri Stredozemnom mori, lebo kombinácia vône bazalky, cesnaku...

Fusilli s cuketou, šampiňónmi a šunkou
Dnes som varila podľa mojej nevesty. Chceli niečo ľahké.

Risotto s pečenými žltými paprikami
Podla farby by sa mohlo zdat, ze ide o klasicke milanske safranove rizoto. Zltu farbu...

Paradajkovo-mozzarellové cestoviny
Moja mama mi vždy, keď sme mali mozzarellu nazvyš, spravila tieto rýchle a veľmi chutné...

Talianska Mortadella
V Taliansku sa stretnete s Mortadellou na každom kroku, ale aj mimo Talianska. Vyrába sa priemyselne...

Šalát s prosciuttom
Túto "rýchlovku" si môžete pripraviť kedykoľvek máte chuť na niečo dobré, zdravé a rýchle. Mám...

Šťavnaté mäsové placky dvoch hláv a štyroch rúk, servírované na cestovinovom hniezde
Pôvodný recept je určite z talianska. Svojho času sme, s mojim krajším ja, sledovali...

Pizzové slimáky z lístkového cesta
Mať doma v zálohe hotové lístkové cesto je vždy fajn, najmä keď si chcete pripraviť niečo...

Celozrnné cestoviny so zeleným pestom a kuracím mäsom
Celozrnné špagety so zeleným pestom a kuracím mäsom je jedno z jedál, ktoré varievam najradšej...

Mäsové lasagne
tak tento recept mám od brata, kt. neskutočne dobre varí a už niekoľko rokov ich...

Domáce talianske gnocchi s gorgonzolou, slaninkou a špenátom
Najlepší a odskúšaný recept na talianske gnocchi aký som kedy jedol... Vyskúšajte aj vy :-)

Cuketové špagety carbonara
Krehká, chrumkavá zelenina plná vitamínov a minerálov je tým úplne najlepším jedlom počas letných dní...

Spaghetti alla puttanesca
Tento recept s pikantno-korenistou chutou pochadza z juzneho Talianska. Vhodne jedlo pocas horucich slnecnych dni.

Rýchle cesto na pizzu
Recept mám z internetu. Cesto na pizzu by malo pár hodín odpočívať, ale toto rýchle...

Pizza so zemiakmi podľa Paoly
Jednoduchý recept, trochu neklasická pizza, aj keď tu v Taliansku veľmi obľúbená. Obyčajne sa...

Penne quattro formaggi, so šampiňónmi a hrachom.
Jedna klasika s pridaním zopár ingrediencií podľa chuti.

Talianska dusená brokolica
Umytú brokolicu rozoberieme na drobné ružičky, stonky olúpeme a nakrájame na plátky. Cesnak rozotrieme so...

Kuracie ragú Bianco
... teda biele. Inšpiroval ma Gennaro Contaldo, môj obľúbený Talian. Dôvod prečo biele je...

Rizoto lesných vôní
Krémové rizoto z niekoľkých druhov húb, arborio ryže, previazané parmezánom a oživené iskrou z tymianu......