Spaghetti con cantarelli - špagety s kuriatkami fotorecept
Foto: frezia
Kuriatka patria k prvym jedlym hribom sezony, v závislosti od počasia, klícia od polovice do konca júna. Sezóna trvá až do neskorej jesene Zobraziť celý popisKuriatka patria k prvym jedlym hribom sezony, v závislosti od počasia, klícia od polovice do konca júna. Sezóna trvá až do neskorej jesene a necháva veľa príležitostí užiť si pekne a chutne jedlé huby často.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pancettu (mozete pouzit slaninu oravsku) a cibulu pokrajame na kocky,kuriatka na kusky. Do horuceho oleja pridame pokrajanu pancettu (slaninku),cibulu,oprazime a pridame kuriatka.Vsetko to spolu asi 4 minuty oprazime. Nie pridlho,aby to nestratilo konzistenciu.
-
2
Pridame na polovicu prekrojene cherry paradajky,cerstvy rozmarin a parkrat to prehodime. Osolime a pokorenime.
-
3
Do vriacej osolenej vody dame varit spagety.
-
4
Pridame za lyzicku masla.
-
5
Do zmesi na panvici pridame pokrajanu petrzlenovu vnat.
-
6
Spagety uvarene al dente pridame do panvice.
-
7
Necedime ich cez sito,musi byt v nich trocha vody, v ktorej sa varili.
-
8
Parkrat to v panvici prehodime a ihned servirujeme.
Budem rada, ked vyskusas.