Tento recept mam od svojej kamarátky,ktorá žije v Taliansku a mala za manžela pravého Taliana,ktorý uz bohužiaľ nie je medzi nami,ale spomínam na neho Zobraziť celý popisTento recept mam od svojej kamarátky,ktorá žije v Taliansku a mala za manžela pravého Taliana,ktorý uz bohužiaľ nie je medzi nami,ale spomínam na neho aspoň cez taliansku kuchyňu a ten nejedol nič iné len cestoviny a ryžu,takže kedˇprišli na dovolenku na Slovensko, ja som sa zdokonaľovala vo varení cestovín a v taliančine a jemu tu chutila iba bryndzová pomazánka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme cestoviny v osolenej podľa návodu,nesmú sa rozvariť,ale musia byť "al dente".
- 2
Do panvice si dáme olej,cesnak pokrájaný nadrobno a rozdrobenú sušenú čilli papričku.Všetko to na prudkom oleji orestujeme.Potom pridáme paradajkové pyré,soľ,čierne korenie,oregano, necháme to prevrieť a zmiešame s uvarenými cestovinami,dáme na tanier posypeme strúhaným syrom a podavame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prešlo viac ako 10 rokov. Kde sú tie špecialitky? :-)