Penne quattro formaggi, so šampiňónmi a hrachom.
Foto: patrick
Jedna klasika s pridaním zopár ingrediencií podľa chuti.
porcia
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny dáme do vriacej osolenej vody, uvaríme podľa návodu na obale a scedíme.
- 2
Na panvici si na strednom plameni zohrejeme olivový olej na ktorom opražíme šampiňóny do zlata a potom k nim pridáme mrazený hrach aby sa rozmrazil a prehrial.
- 3
Omáčku spravíme tak, že si v malom kastróli zohrejeme smotanu skoro ku bodu varu a rozpustíme v nej všetky syry.
- 4
Nakoniec pridáme cestoviny aj omáčku do panvice v ktorej máme šampiňóny a hrach a dobre premiešame.
- 5
Podávať môžeme s čerstvými bazalkovými listami na vrchu, ktoré som bohužiaľ nemal :-)
- 6
Toto je typ jedla "rýchly obed alebo večera" keď sa vám nechce tráviť príliš veľa času v kuchyni. Ak si chcete prípravu ešte viac skrátiť tak môžete použiť už hotovú omčku quatro formaggi, ktorú teraz dostať napríklad v Lídli (bol Talianský týždeň) alebo v rôznych iných marketoch. V skutočnosti je aj táto kupovaná omáčka celkom fajn aj keď s originálom pripraveným doma sa to samozrejme nedá porovnávať :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu