Foto: enerrgizer
...s mletým mäsom, hubami enoki, zelenou paprikou, nivou a paradajkami s bazalkou...
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
...na oleji som orestoval nakrájanú cibuľku, pridal som 2 strúčiky cesnaku a mleté mäso. Dochutil som čerstvo mletým korením, sladkou paprikou a soľou, potom som prihodil huby enoki...
-
2
...mäso som dusil asi 34 minút, potom som pridal nakrájanú papriku a paradajky v konzerve (čerstvé sú lepšie, ale len ak sú už naozajstné a nie tie umelé napodobeniny). Keď to všetko prevrelo, pridal som natrhané lístky čerstvej bazalky a odstavil som...
-
3
...mäsová zmes už trošku vychladla, tak som do nej nastrúhal Nivu a naplnil som ňou cannelloni, len tak malou lyžičkou...
-
4
...ak vám trošku mäsa ostane, kľudne ho dajte okolo cestovín. Neviem prečo, ale mne to vyšlo úplne presne. V hrnci (tom v ktorom som robil mäso) som nechal prevrieť paradajkové pyré, pridal som nakrájaný cesnak, asi tri strúčiky a sladkú smotanu. Dochutil som soľou a lístkami bazalky. Omáčkou som zalial cannelloni. Na vrch som dal niekoľko plátkov masla a prizdobil som zmesou semien( tekvica, slnečnica, sezam, ľan, píniové oriešky)...
-
5
...v rúre asi na 180°C sa po 40 minútach stalo toto...
-
6
...biele suché, ročník 2009 nasadilo tomuto jedlu zlatú korunku...dobrú chuť :)
Diskusia k receptu