Podplamenník podľa mňa
Keďže na jarmoku nevedeli koľko majú pýtať za kúsok podplamennika, tak som si upiekla svoj podľa...
Kelový prívarok - fotorecept
Dnes som robila k obedu parené buchty. Na večeru som ešte spravila kelový prívarok.
Kapustník na plechu
Jednoduché jesenné jedlo, dnes som ho pripravila k cícerovej polievke. Možno narobím chúťky práve Vám...
Vyprážaný kapor
Nie sú síce Vianoce, ale dostala som kúpiť krásneho chladeného kapra, tak som si ich...
Najjednoduchší a najrýchlejší ozajstný chlieb
Neviem, či už tu podobný recept je, ale rada by som zdieľala s Vami môj...
Koláč z jedného vajíčka s pudingovo-tvarohovou plnkou
Korpus je hrnčekový. Hrnček som použila 200 ml. Použila som plech s rozmermi 20 x...
Domáci tvaroh a maslo
Dnes už aj v mestach si môžme kúpiť čerstvé a kvalitné mlieko. Družstva nainštalovali automaty na...
Rezeň v cestíčku
... noo, je to skôr taký mini rezníček, a je ich celé stádo... zvykneme ich...
Čertovská maškrta
Podobne ako aj prvý recept mi priniesol manžel z práce. Mala som ho už dlhší čas...
Pohánková baba
Prvý krát som to jedol na hodoch u známych. Od vtedy si to robievame, je...
Slovenská huspenina
Pozrite si, ako pripravujú huspeninu Jozef Mak a šéfkuchárka Ivana Havelová.
Rýchly piškótový korpus
pre mňa najpriateľnejšia verzia, kým sa mi vyhreje rúra mám cesto hotové, čiže bleskovka :))
Kuracia pečienka na panvici
@jerica Je to rýchlo spravené , pre tých čo majú radi kuraciu pečienku určite chutné...
Nízkotučná tvarohovo-mrkvová nátierka
Je to super recept, jednoduchý-rýchly a hlavne efektívny pri nízkotučnej diéte...
Plnené kuracie závitky
Veľmi chutné jedlo, ktoré je vhodné vtedy, keď k vám príde návšteva.
Jednoduché domáce rožky
Ľahučké, nadýchané rožky s jemne chrumkavým povrchom a mäkkou striedkou. Jednoduchá príprava s úžasným výsledkom....
Jahodový koláč
Mala som čerstvé jahody, tak som vyskúšala tento recept, ktorý som našla v časopise.
Ako porcujem kura
Od priateľky som dostala domáce kurence , chcela by som vám ponúknuť moje spracovanie...
Zeleninové lievance
Zeleninu si osmažíme na troche masla , potom zalejeme troškou vody , aby zelenina zmäkla...
Spišské pirohy s bryndzou
Pirohy, čo mi pamäť siaha, sme robili u nás vždy o štyri rohy. Na...
Starodávne šuhajdy
Vhodné aj na Mikulášske posedenie. Je to niekoľko desaťročí starý recept z mojej písanky receptov na...
Hovädzie na suchohríboch s tarhoňou
Niekedy neviem , čo by som uvarila. Nakoniec som vybrala z mrazničky suchohríby a mäso....
Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale
Výborný vyprážaný patizón v chrumkavej, ochutenej strúhanke. Príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok veľmi...
Štedrák ako závin
Recept na tento koláč je veľmi jednoduchý a dokáže ho upiecť každý začínajúci kuchár. Má štedrú...
Silvestrovský jelení guláš
Robím ho len 1x v roku podľa otcovho receptu. Pochádzam z poľovníckej rodiny a toho je...