Foto: klaura
Podáva sa k Skalickému šumajstrovi ... :)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najskôr si zarobíme kvások: droždie utrieme s cukrom, pridáme chlebovú striedku a vlažnú vodu. Necháme kvások nakysnúť.
-
2
Zmiešame obe múky, pridáme nastrúhaný surový zemiak, kvások, soľ, razcu a s vlažnou vodou vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
-
3
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti.
-
4
Každú časť roztlačíme na placku (na vymastenom plechu alebo tiež vymastenom pečiacom papieri), poukladáme a povtláčame nakrájanú údenú slaninu, nakoniec posypeme hrubou soľou a upečieme. Upečené ochlebníky potrieme pretlačeným cesnakom zavareným vo vode.
-
5
Poznámka: Ja som zvyknutá kysnuté cesto klásť na nenamastený papier ... tu to ale nefungovalo ... papier sa mi prilepil a bol problém ... treba mastiť !!!! :)
Páči sa mi.KK.
@rela tú žitnú múku som kúpila v Tescu ... ale nič sa nestane, ak použiješ obyčajnú hladkú T650 ... @marijanka712 surový zemiak odporúčal kuchár, ktorý ochlebník pripravoval ... asi pre ten škrob ... :) @babkamt šialka 300ml :)
Vydaril sa ti perfektne ... úplne cítim jeho vôňu ... my sme ho dávno nemali, veru urobím ... :)
Maj sa dobre ... paa L.