Foto: nigella87
Dostala som nápad a musela som to vyskúšať :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny... nakrájala som malú cibuľku na tenké kolieska a šampiňóny na plátky.
-
2
Nakrájené šampiňóny som orestovala na oleji, podliala 1,5 dl vody, osolila okorenila a podusila 15 min.
-
3
Rezne som naklepala z každej strany, osolila, okorenila, posypala tymiánom a sušeným cesnakom a poukladala do olejom vymasteného pekáča.
-
4
Na rezne som pokladala kolieska cibule a podusené šampiňony.. dala som piecť do rúry 15-20 minút aby sa mäsko kúsok zatiahlo.
-
5
Do šťavy z podusených šampiňónov prilejeme smotanu s mliekom, ochutíme vegetou a korením.
-
6
Smotanu vylejeme do pekáča, zakryjeme alobalom a dáme znova piecť na 30 min. Počas pečenia sa nám dosť smotany vyparí, tak nečakajte veľa omáčky, za to mäsko bude upečené dokonale ... a tá šťava! ;-)
-
7
Hotovo! Tu je detail rezníka, sú šťavnaté a dobre upečené :) Prílohu si zvolte sami, či už pečené zemiaky, kašu alebo hranolky spolu so zeleninovou oblohou :)
Diskusia k receptu